Foto: Jorge Franganillo/Flickr

Sagaidot Latvijas valsts 105. dzimšanas dienu, Ārlietu ministrija sagatavojusi informatīvu pastaigu audio gida pavadībā “Diplomātiskā Rīga”. Ikviens interesents aicināts iepazīt Latvijas un ārvalstu diplomātijas vēsturi, ielūkojoties notikumos Rīgā gan pirms vairāk nekā simts gadiem, gan Latvijas neatkarības atgūšanas pirmajos gados.

Maršrutā izveidotie 13 pieturas punkti izkārtoti pusotras stundas ilgā ekskursijā, informē Ārlietu ministrija.

Izzinošos stāstos un senās fotogrāfijās būs iespēja izstaigāt Rīgas bulvāru loku un uzzināt, kuras bija pirmās ārvalstu sūtniecības Rīgā un kā pateicīgie iedzīvotāji pauda sajūsmu ārvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem par Latvijas atzīšanu de iure.

Interesanti fakti liecinās, ka pirmskara Rīgā studiju gados viesojies kāds no nākamajiem ASV prezidentiem un Krišjāņa Valdemāra ielā Rīgā joprojām nav nama ar 13. numuru.

Pastaiga no 17. novembra ir pieejama bezmaksas lietotnē izi.Travel, un tās lejupielāde iespējama viedierīcēs ar Android un iOS operētājsistēmu (Google Play vai App Store). Pastaigas saturu lietotnē var lasīt vai arī klausīties, turklāt secību, ilgumu un sākuma punktu ikviens var izvēlēties pats. Drīzumā saturs būs pieejams arī angļu valodā.

Pastaigā “Diplomātiskā Rīga” var doties, izmantojot Edge pārlūku datorā: šeit   vai pievienoto kvadrātkodu telefonā.

Lasiet arī: FOTO | Latvju raksti un teksti – Rīga valsts svētku rotā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube