Publicitātes foto

Šīs nedēļas laikā Stradiņa slimnīcas būvuzņēmēji turpina darbu pie jaunās ēkas pagrabstāva telpu tīrīšanas darbiem, tajā skaitā attīrot no bojātajiem būvizstrādājumiem, jo nepareizas būvdarbu secības rezultātā pagrabstāva zonā konstatēta pelējuma sporu klātbūtne.

Tas ir ļoti nopietns apdraudējums nākotnes slimnīcai un tās pacientu drošībai, jo projekts paredz, ka pagrabstāva zonā tiek izvietoti jaunizveidotais operāciju bloks un Neatliekamās medicīnas centrs, kas nozīmē, ka pelējuma sporu klātbūtne nav pieļaujama nekādā gadījumā, informē slimnīca.

Pēc būvuzņēmēja pagrabstāva telpu tīrīšanas darbu pabeigšanas pagrabstāvā, Stradiņa slimnīca piesaistīs starp pusēm saskaņotus neatkarīgos ekspertus gan no “Rīgas Stradiņa universitātes”, gan Valsts zinātniskā institūta “BIOR” laboratorijas, kas veiks papildus pārbaudes, lai noteiktu, vai minētajā zonā darbus var droši turpināt un pelējums pilnībā likvidēts.

Patlaban ziemas periodam daļēji ir sagatavota Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās būves fasāde – nosegts ēkas perimetrs un norisinās pēdējie darbi fasādes stiklošanā. Ņemot vērā tuvojošos ziemas periodu, tieši ēkas perimetra noslēgšana un telpu mikroklimata nodrošināšana tika uzstādīts kā primārais mērķis, aktīvu darbu pie būvdarbu kapacitātes uzlabošanas uzsākot slimnīcas jaunajai valdei.

“Valde kopā ar slimnīcas speciālistiem vienotā komandā darbojas aktuālo un kritisko jautājumu risināšanā, soli pa solim neatlaidīgi aktivizējot veicamos būvdarbus un īstenojot citus pasākumus situācijas uzlabošanai,” uzsver slimnīcas valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis. Līdz ar paveiktajiem darbiem iespējamāki kļūs arī darbi būves iekštelpās. Atbilstoši būvdarbu veicēja solītajam tie būs grīdu ieklāšanas darbi, inženiertehnisko komunikāciju sistēmu izbūve un operāciju bloka izbūve, ko plānots pabeigt 2024.gada trešajā ceturksnī.

Lasiet arī: Noteiktas mājsaimniecības saņems valsts atbalstu energoresursu cenu pieauguma gadījumā

Līdz ar slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvdarbiem aktuālākie ir jautājumi par ēkas mikroklimatu un līdz šim konstatēto defektu, trūkumu novēršanu būvobjektā, lai secīgi būtu iespējams operatīvi uzsākt sekojošos izbūves darbus, ievērojot normatīvo aktu, būvprojekta un ražotāju tehnoloģisko prasību nosacījumus, izpildot būvdarbu līgumā un būvprojektā izvirzītās kvalitātes prasības.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

 

Saistītās tēmas: pelējumsStradiņa slimnīca

youtube icon
Abonēt youtube