Anna Jansone. Foto: X @Džuris

“Dārgā, piedod, ka uz dzimšanas dienu sezonu man nebija spēka sagatavoties. Bet Ziemassvētku dāvana tevi jau gaida,” šādu vēstījumu vietnē “X” (iepriekš “Twitter”) publicējis pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs dzīvesbiedrs Juris Evertovskis.

Tāpat viņš pirms dažām dienām vietnē “X” ierakstījis:Sieva vasarā teica, ka mājas ir tur, kur esam mēs. Tagad tiešām to izjūtu. Mājas nav nekur. Tikai daudzas vietas atgādina par to, kā kādreiz bija mūsējās.”

Jau vēstīts, ka pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis iepriekš publiskojis saiti uz vietni, kurā iespējams viņam uzdot jautājumus anonīmi. “Atbildēšu uz tiem jautājumiem, uz kuriem vēlēšos atbildēt. Šis nav, lai es visu stāstītu, bet, lai jums vieglāk pavaicāt anonīmi,” sociālajā tīklā “X” norādījis Annas Jansones dzīvesbiedrs.

Šādu iespēju viņš izveidojis, redzot, ka interneta lietotājiem ir daudz jautājumu, taču, iespējams, ir neērti tos uzdot atklāti pašam Annas Jansones dzīvesbiedram. “citās platformās ļoti daudz neskaidrību par notikumiem, kurus te laikam cilvēkiem žēl manā klātbūtnē vaicāt. Citudien varbūt uztaisīšu kaut kādu anonīmās jautāšanas fīču, jo man par savām darbībām tiešām nav, ko slēpt,” iepriekš vietnē “X” ierakstījis Juris Evertovskis. “Par Annas darīto un policijas darbiem droši vien vaicāt nebūs vērts, jo tur pagaidām es varu tikai minēt. Un baigi daudz, no kā izvirzīt minējumus, man nav. Bet par manu pusi — droši. Pamatā doma ir atbildēt uz tiem fb/ziņu portālu komentētāju aizdompilnajiem jautājumiem.”

Jautājumi patiešām arī uzdoti. “Vakar bišķi par daudz jautājumus pēc kārtas atbildēju. Daži absurdie radīja vēlmi piekomentēt, bet no rīta sapratu, ka šo jautājumu citēšana var radīt priekšstatu, ka tos apstiprinu vai tml. Tāpēc no rīta padzēsu vairākas atbildes,” tā vēlāk ierakstījis Annas Jansones dzīvesbiedrs.

Jautājumi, kas tiek uzdoti, ir visdažādākie. Tā, piemēram, kāds vēlas zināt, vai ir zināms mirušās meitas Luīzes nāves iemesls, uz ko Evertovskis sniedz atbildi: “Man nav zināms. Policijai — varbūt ir. Varot arī paiet vēl mēnesis, kamēr pa visādām laboratorijām audu utml paraugus pārbauda. Ja nav redzams, ka ar āmuru galva sašķaidīta (un tā nebija), tad tur analīze var būt sarežģīta.” Viņam pašam ticamākais nāves iemesls šķiet bērna nosalšana.

Tāpat Evertovskim vaicāts, vai viņam ir autiskā spektra traucējumi, uz ko viņš atbild, ka “ir aizdomas, pārbaužu vai diagnozes nav. (..) Nu, teiksim tā, veikalā es reizēm eju ārā, ja pārdevējs–konsultants man pavaicā “vai jums palīdzēt?””

Vēl kāds vēlas zināt, kāda šobrīd ir Jura Evertovska ikdiena un vai viņš tiekot ar visu galā, uz ko sniegta šāda atbilde: “Ikdienā balansēju bērna pieskatīšanu (slima), meklēšanas darbības un organizēšanu. Gandrīz nekam praktiskam laika neatliek. Vakar pirmo reizi šomēnes no wolt maltīti pasūtīju, šodien pastā izņēmu sūtījumu no 29.10. paziņojuma… Šobrīd ir par daudz, lai tiktu galā ar “visu”.”

Kāds cits interneta lietotājs vēlas zināt, vai abiem ar Annu pēdējā laikā bijuši lieli strīdi, uz ko Juris Evertovskis atbildējis, ka “mums vispār nebija lielu strīdu. Ja bija atšķirīgi viedokļi, tad izrunājām. Ja kāds apvainojies vai kas kaitina, tad izrunājām. Pēdējā laikā nekā domstarpībām līdzīga vispār nebija, jo bijām nesenajos izaicinājumos sapratuši, ka viens otram esam galvenā prioritāte.”

Lasiet arī: Nākamgad visdrīzāk pieaugs OCTA polišu cenas 

Tāpat dzīvesbiedram jautāts, vai viņam nešķiet, ka Annai vajadzēja pievērst vairāk uzmanības, jo īpaši, ka nesen jau bijis viens pašnāvības mēģinājums. “Nu protams, ka šķiet… Galvenais jau, man bija jāspēj pamanīt, ka viņu kas nomāc, par ko viņa nespēj pateikt. Un kaut kā jāpalīdz, lai spēj izteikties. Par to, kā būtu varējis to labāk izdarīt, es tagad domāju katru dienu,” atbildējis Juris Evertovskis .

Vairāk uzdoto jautājumu un sniegto atbilžu iespējams izlasīt šeit.

Jau vēstīts, ka saistībā ar bezvēsts prombūtnē esošās 1989. gadā dzimušās Annas Jansones pazušanu, Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz meža masīvu Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimē (pie šosejas P101, starp Liepājas šoseju un Ventspils šoseju), pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā!

Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi, informē Valsts policija. Gadījumā, ja šādas pudeles minētajā apvidū tiek manītas, Valsts policija aicina zvanīt pa tālruņa numuru 67086785 vai 110, un sūtīt fotogrāfijas ar koordinātēm uz e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv.

Tāpat Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir videoreģistratori automašīnās, un kuri šā gada 1. novembrī laika posmā no plkst. 11.00 līdz 17.00 brauca pa autoceļu P101, starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vieta Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra!

Anna Jansone šī gada 1. novembrī plkst. 09.00 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Policisti noskaidroja, ka 1. novembra rītā ap pulksten 9.20 sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu. 2. novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, ap pulksten 11.00 meža masīvā Jelgavas novada Valgundes pagastā Valsts policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu “Toyota Corolla”, kuras salonā diemžēl atradās miris minētais zīdainis. Saistībā ar zīdaiņa nāvi ir uzsākts kriminālprocess, un turpinās sievietes meklēšana.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 8. – 14. decembris

Pazīmes: sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Anna JansoneJuris Evertovskis

youtube icon
Abonēt youtube