Anna Jansone. Foto: X @Džuris

“Šobrīd, kamēr Anna pati neatrodas un policijai laikam arī nav nekādu versiju, pie kā strādāt, galvenais, ko varam darīt — pārmeklēt to apvidu plašākā lokā, lai pārbaudītu, vai viņa tur ir vai nav. Un vēl daudz kas, kur teorētiski varēja aiziet, joprojām nav pārbaudīts…” tā vietnē X (iepriekš “’ Twitter”) raksta pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis.

“Draugi, ja patīk gājieni nepieradinātā dabā, novērtēšu, ja brīvā brīdī pastaigai izvēlēsieties rajonu netālu no vietas, kur pazuda Anna. Pavisam ideāli, ja pēc tam arī atsūtīsiet man noietā ceļa GPX (vai līdzīgā formātā), lai varu atzīmēt, ka tur kāds ir bijis. Vai vērts iet arī tuvāk, kur jau izstaigāts? Diemžēl. Lai arī zigzagos izieto cenšamies pārklāt 100%, daba vietām ir tāda, ka var nepamanīt kādu objektu metra vai divu attālumā. Eglīšu jaunaudzes, kritalas, ierakumi…” sociālajā tīklā raksta Evertovskis.

“Man parasti neērti šīs lietas lūgt. Gan tāpēc, ka policijas ieskatā pārbaudīšanas vērtais jau pārbaudīts, gan arī joprojām nopietni pieļauju, ka Anna tur var nebūt un ir dzīva. Ja tā, tad visus pārmetumus, lūdzu, pie manis! Atceramies, ka viņa nevienam nav prasījusi sevi meklēt,” tā sociālajā vietnē raksta pazudušās sievietes vīrs.

Tāpat Evertovskis marta beigās vietnē X publicējis vairākus ierakstus, kas adresēti Annai: ‘Dārgā, es atceros kā mēs sarunājām, ka esam viena komanda. Es zinu, ka joprojām tā arī ir — neviens nav izmests, neviens nav izstājies. Esmu centies šos mēnešus darīt mūsu komandas darbus cik nu protu un spēju. Bet šobrīd tiešām ir ļoti vajadzīga arī tava palīdzība. Jā, es saprotu, ka mans “protu un spēju” līmenis ir tālu no vēlamā. Zinu, ka esmu pa šo laiku daudz ko izdarījis aplami, izdarījis nepilnīgi un arī vienkārši neizdarījis. Es te nelepojos. Es tikai cenšos paskaidrot, ka man šobrīd tavu palīdzību vajag vairāk nekā iepriekš.”

Kā zināms, 2023. gada 1.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989.gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023.gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2.novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Pazīmes: sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz meža masīvu Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimē (pie šosejas P101, starp Liepājas šoseju un Ventspils šoseju), pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā! Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi, informē Valsts policija.

Gadījumā, ja šādas pudeles minētajā apvidū tiek manītas, Valsts policija aicina zvanīt pa tālruņa numuru 67086785 vai 110, un sūtīt fotogrāfijas ar koordinātēm uz e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv.

Lasiet arī: VIDEO | Latvietis atzīts par labāko aktieri Eiropas lielākajā seriālu festivālā

Lasiet arī: Dons ar uzstāšanos Madridē atklājis Eirovīzijas koncerttūri

Lasiet arī: VIDEO | Sagaidot 60 gadu jubileju, Ainars Virga izdod autobiogrāfisku dziesmu 

Lasiet arī: VIDEO | Karalisko tiranozauru patiesais izskats un citi sen zudušo milžu noslēpumi

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 29. marts – 4. aprīlis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Anna JansoneJuris Evertovskis

youtube icon
Abonēt youtube