Foto: Pexels

Tuvākajās dienās izjutīsim dažādas laika parādības. Ciklona centram šķērsojot valsts teritoriju, nokrišņi gaidāmi visā Latvijā. Stiprāka snigšana būs valsts austrumos, kur gaidāms arī sniega segas pieaugums, redzamība snigšanas laikā pasliktināsies un ceļi būs slideni. Arī nedēļas nogalē palaikam gaidāmi nokrišņi un piekrastē vējš būs brāzmains. Lai gan nedēļas izskaņā dažviet termometra stabiņš vēl pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, jaunnedēļ tas saglabāsies zem tās.

Piektdien, 12. janvārī, Latvijai pietuvosies ciklons no ziemeļiem. Tā centram šķērsojot valsts teritoriju, debesis lielākoties klās mākoņi, kas, sākot ar rītu, nesīs nokrišņus, galvenokārt sniegu un slapju sniegu. Stiprāka snigšanas gaidāma valsts austrumos, tur sniega sega palielināsies par 5-7 cm. Īpaši piesardzīgiem jābūt tieši ceļa satiksmes dalībniekiem – snigšanas laikā redzamība būs apgrūtināta un ceļi būs slideni! Nakts sākumā piekrastē ziemeļu vējš vēl brāzmās sasniegs 15 m/s, bet nakts gaitā tas iegriezīsies no rietumu puses un pavājināsies.

Dienā valsts rietumu daļā ziemeļrietumu vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, tas būs mērens līdz mēreni stiprs, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, bet austrumos vējš būs vājāks un pūtīs no austrumu puses. Ieplūstot aukstākai gaisa masai, naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -8…-13 grādiem, piekrastē -4…-8 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz -2…+3 grādiem, bet austrumos nebūs siltāks par -3…-8 grādiem, vēsta Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās debesis būs mākoņainas, taču sestdien dažviet uzspīdēs arī kāds saules stars. Palaikam sagaidīsim sniegu, rietumos arī slapju sniegu un lietu – dažviet sniega sega pieaugs vēl par 1-4 cm. Brīžiem piekrastē vējš vēl brāzmās sasniegs 15-17 m/s, sestdien dominējot no ziemeļu puses, bet svētdien no dienvidiem. Sestdien laiks būs aukstāks nekā svētdien. Gan naktī, gan dienā gaisa temperatūra būs negatīva, austrumos nakts stundās tā var pazemināties pat līdz -19 grādiem. Naktī uz svētdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par -14 grādiem, bet dienā dažviet Kurzemē tas pakāpsies virs 0 grādu atzīmes.

Arī jaunnedēļ laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam uzsnigs, brīžiem vējš kļūs brāzmains. Visas darba nedēļas garumā virs Latvijas dominēs aukstā gaisa masa no ziemeļiem, līdz ar to saglabāsies ziemīgi laikapstākļi – gan naktīs, gan dienās termometra stabiņš nepakāpsies virs 0 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Jūrmalā vienaudzis atņem dzīvību 13 gadus vecam pusaudzim

Lasiet arī; «Lai mūsu attiecībās vienmēr būtu pavasaris» – ko kāzās Leldei solīja Aivis Ceriņš

Lasiet arī: Krāpšana un citi iemesli, lai šķirtos  – kāpēc pamet katru no zodiaka zīmēm

Lasiet arī: «Vai tiešām tu?» – Putins žēlojas, ka viņu neatpazīstot jaunības draugi un klasesbiedri

Lasiet arī: Numeroloģijas un fen šui maģija – kā dzīvokļa numurs ietekmē tavu dzīvi

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube