Foto: Pexels

Pie sociālās aprūpes centra “Sprīdītis” Slokā, kurā dzīvo 13 gadus vecais pusaudzis, kurš kautiņā atņēmis dzīvību savam vienaudzim, 6. klases skolēnam, dežurē pašvaldības policija. Nolemts, ka dūrējs klātienē skolas solā neatgriezīsies un mācības turpinās attālināti, atsaucoties uz “Latvijas Televīzijas” raidījumu “Panorāma”, vēsta lsm.

Policija pastiprināti vērtē arī dažādus draudus, kas tiek izteikti dūrēja ģimenei un aprūpes centram, jo negrib pieļaut, ka varmācība rada varmācību. Šī slepkavība ir ārkārtējs notikums Jūrmalā – gan slepkavam, gan upurim ir tikai 13 gadu.

Nogalinātais zēns Maksims mācījās Mežmalas pamatskolā un dzīvoja ģimenē. Ar mammu. Bija jauks un atsaucīgs, tiesa – nevedās mācības. Tādēļ palika uz otro gadu 6. klasē. Bet skolā par Maksimu ļoti sēro.

Savukārt bērnu un jauniešu mājas “Sprīdītis” vadītāja Sarmīte Grope norāda, ka pusaudzis, no kura rokas mira Maksims, atrodas aprūpes iestādē.  “Un ir droši zināms, ka skolas solā viņš šogad neatgriezīsies,” raidījumam “Panorāma” atklāj Grope.Pusaudzis mācījās skolā Pumpuros. Viņa vecākiem pārtrauktas aprūpes tiesības. Tā kā dūrējam ir 13 gadi, viņu nevar ne tiesāt, ne sodīt. Visa atbildība gulstas uz iestādes “Sprīdītis” vadītāju,  ziņo raidījums.

Lai gan pēc slepkavības te strādājusi krīzes komanda, pusaudzis joprojām ne ar vienu nerunā. Grope stāsta: “Viņš tādā kā burbulī. Viņš jūt, ka visi no viņa norobežojas. Ar viņu strādā psihologs. Un izglītība [turpināsies] tālmācības procesā. Šoka situācija ir ne tikai iesaistītajiem, bet visiem. Viņi šo sauc par savām mājām, Un viņi pārdzīvo, ko runā par viņu mājām, ka viss ļaunums nāk no viņu mājas.”

Jau vēstīts, ka naktī uz  11. janvārī Jūrmalā, Slokas mikrorajonā, uz ielas tika atrasts 13 gadus vecs pusaudzis ar durtām brūcēm. Diemžēl no gūtajiem ievainojumiem viņš gāja bojā vēl pirms mediķu ierašanās. Valsts policijas darbinieki noskaidroja, ka bojāgājušo konflikta laikā sadūris viņa vienaudzis, kurš pastāvīgi dzīvo sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādē un tovakar šo iestādi bija pametis ar citiem iestādes audzēkņiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, visas iesaistītās personas ir noskaidrotas, un notiek izmeklēšana, informē Valsts policija.

Ap pulksten vieniem naktī Jūrmalas pašvaldības policisti, pildot darba pienākumus Jūrmalā, Slokā, netālu no ceļa pamanīja uz zemes guļam pusaudzi bez samaņas ar durtām brūcēm. Pašvaldības policisti uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, bet diemžēl cietušais gāja bojā vēl pirms mediķu ierašanās.

Saņemot informāciju par notikušo, uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti, kuri nekavējoties uzsāka notikušā izmeklēšanu. Tika noskaidrots, ka bojāgājušais ir 13 gadus vecs pusaudzis.

Pašreizējā informācija liecina, ka iepriekšējā vakarā pirms pusnakts vairāki jaunieši, kuri dzīvo sociālas aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādē, bija devušies uz Rīgu, lai, iespējams, lietotu alkoholiskos dzērienus. Pēc tam viņi ar vilcienu atgriezušies Slokā, kur satikušies ar diviem sava vecuma jauniešiem, no kuriem viens vēlāk tika nogalināts. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka starp minēto jauniešu kompāniju, kā arī cietušo jaunieti un viņa draugu bija norisinājies konflikts, kura laikā viens no jauniešu grupas, kas dzīvo bērnunamā, viņam divas reizes iedūris ar nazi – sirds un vēdera rajonā. Un pēc notikušā jauniešu grupa notikuma vietu pametusi, atstājot ievainoto jaunieti ar viņa draugu.

Tajā pašā naktī Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, kur sastapa iesaistītos jauniešus, kuri kopā ar audzinātājām tika nogādāti policijas iecirknī.

Jāpiemin, ka pusaudzis, kurš iedūris otram ar nazi, iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par klaiņošanu un zādzību no veikala. Pusaudzis, kurš tiek turēts aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu, vēl nav sasniedzis 14 gadu vecumu, bet par tālākām darbībām tiek lemts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta – par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavots nepilngadīgais.

Izmeklēšanas laikā tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un motīvi. Šobrīd sīkāku informāciju par notikušo policija nevar sniegt.

Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības iestādēm un pašvaldības policiju seko līdzi šo jauniešu aktivitātēm, lai nepieļautu citus noziegumus vai likumpārkāpumus.

Lasiet arī: Neparasts skats: Jūra posmā no Dzintariem līdz Jaundubultiem iekrāsojusies sarkana

Lasiet arī; «Lai mūsu attiecībās vienmēr būtu pavasaris» – ko kāzās Leldei solīja Aivis Ceriņš

Lasiet arī: Krāpšana un citi iemesli, lai šķirtos  – kāpēc pamet katru no zodiaka zīmēm

Lasiet arī: «Vai tiešām tu?» – Putins žēlojas, ka viņu neatpazīstot jaunības draugi un klasesbiedri

Lasiet arī: Numeroloģijas un fen šui maģija – kā dzīvokļa numurs ietekmē tavu dzīvi

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: aprūpes centrsJūrmalaSlepkavībaSlokaSprīdītis

youtube icon
Abonēt youtube