Foto: Pixabay

Ķīniešu Jaunais gads sāksies 10. februārī, bet  noslēgsies 2025. gada 28. janvārī. Tradicionāli Ķīnā šis datums tiek svinēts kā “Pavasara festivāls”, un ir vairāki rituāli, ko vajadzētu un pavisam noteikti nevajadzētu veikt, lai piesaistītu nākamā gada patrona – Pūķa – labvēlību un veiksmi, vēsta Unian.

Veiksmi nākamgad nesīs ķīniešu Jaunā gada atzīmēšana ģimenes lokā. Pat ja jūs nesvinat šos svētkus vērienīgi, labāk drošībai tomēr veikt dažus rituālus. Nākamā gada simbols  – Pūķis noteikti ņems vērā jūsu attieksmi pret to, un tāpēc palīdzēs visos jautājumos, pārliecināti ezotēriķi.

Veiksmes piesaistīšanai ezotērikas pārzinātāji iesaka veikt vismaz dažus no šiem rituāliem:  izrotājiet māju ar vismaz dažām sarkanām rotaļlietām; iegādājieties rotaļu pūķi un novietojiet to visredzamākajā vietā; uzaiciniet draugus un radus vakariņās vai dodieties ciemos pie viņiem; izkūpiniet savu mājvietu ar vieglu vīraku; dienu pirms jaungada, kas šogad iekrīt 9. februārī, veiciet ģenerāltīrīšanu mājoklī; noteikti celiet galdā zivju ēdienus; palūdziet piedošanu tiem, ar kuriem esat sastrīdējies, kā arī atdodiet parādus.

Vēl viens interesants rituāls ķīniešu Jaunajā gadā ir sarkanas aploksnes ar naudu dāvināšana. Ķīnieši šo priekšmetu sauc par hongbao – tiek uzskatīts, ka vislabāk ir, ja šādu aploksni dāvina darbā vai ģimenes lokā. Turklāt summa, kas jāieliek aploksnē, ir nevis simboliska, bet gan iespaidīga – tad saņēmējs visu gadu peldēsies naudā.

Lai neaizbaidītu veiksmi un nesadusmotu Pūķi, 10. februārī negrieziet matus un nagus; nemazgājiet matus; neiznesiet atkritumus; nevelciet baltas un zilas krāsas apģērbu.

Kā stāsta astroloģe Inita Dilāne, jaunajā gadā valdīs koka stihija un zaļā krāsa. ”Pūķis simbolizē radošumu, atklātību, daudzpusību un milzum jaudīgu enerģiju. Mītisks tēls, kas nāk no fantāziju pasaules un, kurš atšķirībā no pārējiem dzīvniekiem reāli dzīvē nepastāv, šajā gadā piedāvās vairākas iespējas tiem, kuri ir atvērti pārmaiņām. Tiem, kuri ir elastīgi un pretimnākoši attiecībā uz jauninājumiem tehnoloģijās. Pūķa enerģija ļaus straujākiem soļiem aktivizēt un transformēt iesāktos procesus un pacelt tos jaunā līmenī ar plašu un skaļu vērienu. Jāņem vērā, ka šis ir koka pūķis, kas veicina auglību un attīstību, mudinot rast vairākus risinājums arī brīdī, kad ceļš ir tikai viens. Pūķis ļaus pacelties pāri savām bailēm, pāri nezināmajam un jaunajam. Austrumos tic, ka piedzimt Pūķa gadā ir vislabāk, jo Pūķis dzimst zem veiksmes zīmes un tas dod jaundzimušajam daudz spēka un enerģijas,” norāda astroloģe.

Lasiet arī: Lielbritānijas karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis

Lasiet arī: Seriāla Nelūgtie viesi otrajā sezonā nozīmīga loma tikusi arī ekspremjeram Repšem

Lasiet arī: Aizkustinošs stāsts | «Labāk jums būtu bijis vēzis…» – kā retā slimība liek novērtēt dzīvi 

Lasiet arī: Latvijā uzliesmojis A hepatīts; vairāki cilvēki saslimuši pēc Baltkrievijas apmeklējuma

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube