Mairis Briedis. Foto: Instagram @mairisbriedis

Latviešu sabiedrībā pretrunīgi vērtētais bokseris Mairis Briedis vietnē “Facebook” publiskojis “Elektrum” piestādīto janvāra elektrības rēķinu ar komentāru “valstī viss ir kārtībā, vai nē?”. Tomēr sociālā tīkla lietotāju reakcija nav bijusi viennozīmīga, un daudzi sašutuma un līdzjūtības pilnu komentāru vietā pauduši pārsteigumu par milzīgo elektrības patēriņu.

Kā atklāj publiskotais janvāra rēķins, par piegādāto elektroenerģiju līdz februāra beigām ir jāsamaksā 921,56 eiro. Tomēr tā vietā, lai šausminātos par milzīgo summu, lielākā daļa pauž izbrīnu, kā mēneša laikā iespējams izlietot 3626 kWh. “Ja tu tik daudz tērē, kur problēma samaksāt?”, “Valstī viss kārtibà, interesanti kādā veidā var patērēt vairāk par 3.500 kwh… ”, “3626 kWh mēnesī notērēt ir jāmāk. Manuprāt, par tik daudz notērētām kWh summa nav nemaz tik liela”, “kur problēma, par 1kw ir apmēram 25 centi, man arī tāda pati cena, tikai patērēju apmēram 150! Kur te valsts vainīga, katram ir izvēles tiesības, kas un kā piegādā elektroenerģiju!” – šie ir tikai daži no komentāriem, kuros cilvēki pauduši izbrīnu par milzīgo patēriņu. Netrūkst arī skarbāku komentāru, piemēram: “Iet karsti, tavarish alen atkal nemāk skaitīt”, “autoru tak sit pa galvu bieži” un “atsista galva”.

Sociālā tīkla lietotāji pat izteikuši versijas, kā var rasties tik liels patēriņš. Dažas no tām: ja audzē zāli, ja apkurei tiek izmantots siltumsūknis, ja ir salūzis boileris.

Tāpat interneta lietotāji dalījušies informācijā par to, kāds ir viņu patēriņš, neslēpjot, ka Brieža viena mēneša patēriņš ir vienāds ar to, kāds citiem sakrājas pa gadu vai pat desmit.

Interneta lietotāji rosina Briedim pārskatīt patēriņu, jo, pēc kāda interneta lietotāja teiktā, tas esot tik liels, kā desmit mājām kopā.

Iepriekš skandalozais pašmāju bokseris krieviski iedziedājis un vietnē “Instagram” publicējis dziesmu par Latvijas premjera Krišjāņa Kariņa un jaunās Saeimas deputātu lielajām algām.

Briedis dzied par to, ka Kariņa alga kļūst arvien lielāka, bet, neskatoties uz cilvēkiem, kas cieš badu, masu medijos eksperti norādīs, ka kopumā dzīvojam labi. “Jostas savilksim ciešāk un nodokļus maksāsim, lai jaunā Saeima var paēst, jo mēs taču visu spējam pārdzīvot,” spēlēdams ģitāru, krieviski dzied bokseris.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Kā zināms,  Briedis savulaik savā sociālā tīkla Instagram kontā oficiāli paziņojis, ka iesaistīsies politikā un oktobrī kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no politiskās partijas Saskaņa.

Bokseris, komentējot savu iesaistīšanos politikā, raksturo to kā svarīgāko, taču arī nozīmīgāko lēmumu dzīvē, kā arī konkrētās partijas izvēli viņš saista ar to, ka tā «visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā».

“Esmu pārliecināts, un arī pēdējie notikumi liecina, ka tieši sabiedrības sašķeltība ir vislielākā problēma, es teiktu pat, lielākā nelaime Latvijai. Mūsu valsts iedzīvotāji ir sašķelti gan sociāli, gan etniski,” izteicies Briedis.

Kā zināms, Saskaņa jaunajā Saeimā netika ievēlēta.

Lasiet arī: Nosauktas uzticamākās zodiaka zīmes – tādu ir tikai trīs

Lasiet arī: VIDEO | Mudinot aizdomāties, Didrihsone Centrāltirgū vicina izaicinošus plakātus

Saistītās tēmas: BokserisMairis Briedis

youtube icon
Abonēt youtube