Aleksandrs Mirskis. Foto: Uldis Pāže, Saeimas Kanceleja/Flickr

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks vērsies Valsts drošības dienestā (VVD) ar aicinājumu izvērtēt Aleksandra Mirska rīkoto pasākumu – filmas “Gūtmaņa alternatīva” un solo koncerta – atbilstību valsts interesēm.

“Reaģējot uz šiem pasākumiem, esmu nosūtījis vēstuli Valsts drošības dienestam, lai tas sniegtu atzinumu, vai pie šā brīža situācijas Aleksandra Mirska režisētā filma “Gūtmaņa alternatīva” un paredzētais solo koncerts “Aleksandra Mirska radošais vakars” var radīt riskus valsts un iekšējai drošībai. Šobrīd hibrīduzbrukumu apstākļos mums ir jābūt modriem un jāizskauž jebkuras aktivitātes, kas arī slēptā veidā mēģina kultivēt prokrievisko režīmu un īstenot Krievijas intereses kultūras aizsegā. Drošība ir mūsu prioritāte, tādēļ pēc Valsts drošības dienesta atzinuma saņemšanas rosināšu lemt par tālākām darbībām, ja šie pasākumi neatbildīs nacionālās drošības interesēm,” norāda Edvards Ratnieks.

Jau 2016. gadā pēc filmas “Gūtmaņa alternatīva” pirmizrādes Daugavpilī, kura bija plaši izreklamēta visos iespējamos veidos, tā tika raksturota kā padomju armiju slavinoša filma ar pašu Mirski galvenajā lomā, atgādina Ratnieks.

Mirskis ir politiskās partijas “Alternatīve” izveidotājs, bijušais Eiropas Parlamenta un Saeimas deputāts, kas iepriekš zināms kā politiķis.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka filma “Gūtmaņa alternatīva” ir uzņemta pēc Mirska tā paša nosaukuma sarakstītā romāna. Šī filma ir militāri vēsturiska drāma, kuras pamatā ir reāli notikumi par 1944. gadu un Sarkanās armijas virsnieku, kuru par nodevību arestē pretizlūkošana. Šo filmu ir plānots demonstrēt šā gada 17. februārī.

Savukārt, viņa solo koncertā “Aleksandra Mirska radošais vakars”, kurš norisināsies šā gada 6. aprīlī, tiks izpildītas 14 autora labi pazīstamas dziesmas. Abu pasākumu norise šobrīd tiek plānota “Splendid Palace”.

Lasiet arī: Gaidāma smaga krīze – astroloģe atklāj, kā  mainīsies Keitas Midltones dzīve

Lasiet arī: VIDEO | Aija Andrejeva un ansis izdod jaudīgu mīlas dziesmu par kaisli

Lasiet arī: Mūžībā devies komponists, grupas Pērkons dibinātājs Juris Kulakovs

Lasiet arī: Bērnu aizsardzības centrs publisko viedokli par Rūtas Gorkšas un Mārča Judža ģimenes lietu

Lasiet arī: VIDEO | Magone piedzīvojusi jaunu uzbrukumu savai saimniecībai

Lasiet arī: VIDEO | Mudinot aizdomāties, Didrihsone Centrāltirgū vicina izaicinošus plakātus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube