Foto: Dāvis Kļaviņš/Flickr

Gaujas Nacionālā parka Līču-Laņģu klinšu takā ir konstatēti smilšakmens nogruvumi, kas sabojājuši takas infrastruktūru un ir bīstami takas apmeklētājiem. Tādēļ drošības apsvērumu dēļ Dabas aizsardzības pārvalde taku uz laiku slēdz. Pārvalde aicina apmeklētājus ievērot piesardzību un norobežojumus, neriskējot ar savu veselību.

Kamēr pārvalde izvērtēs bīstamības situāciju un salabos bojāto infrastruktūru Līču-Laņģu klinšu takā, dabas tūristi aicināti pavasarīgām pastaigām izvēlēties citas tuvumā esošās Gaujas Nacionālā parka dabas takas ar krāšņiem smilšakmens atsegumiem, piemēram, Sietiņiezi, Ērgļu klintis un Zvārtes iezi.

Līču-Ļaņģu klinšu taka ir viena no populārākajām dabas takām Gaujas Nacionālajā parkā. Baudot takas daudzveidīgos smilšakmens atsegumus, 2023. gadā to apmeklējuši vairāk nekā 16 000 cilvēku.

Līču-Laņģu klintis ir teju sešus kilometrus garās takas ievērojamākais apskates objekts. Tās ir vienas no skaistākajām un lielākajām devona laika klinšu sistēmām Latvijā, uz kurām aug vairākas retas augu sugas. Lielu daļu no apmēram kilometru garās smilšakmens kraujas Gaujas senlejas kreisajā krastā skatam aizsedz blīvi saaugušie koki. Iespaidīgākās ir Līču klintis, kas ir līdz 30 metrus augsts un apmēram 200 metrus plats smilšakmens atsegums. Savukārt Laņģu klintis ir līdz 11 m augstas.

Šī atseguma raksturīga iezīme ir daudzie avoti un to radītās alas. Kopumā dabas takā ir astoņi lieli avoti un deviņas alas un nišas, taču brūkošo iežu dēļ alas ir bīstamas apmeklēšanai.

Lasiet arī: Hermanis rosina tautai pārņemt Latvijas robežas militāro nocietinājumu būvi

Lasiet arī: No šodienas var iesniegt gada ienākumu deklarāciju; sistēma jau «uzkārusies»

Lasiet arī: Gaisā virmos emocijas – mīlestības un attiecību horoskops pavasarim

Lasiet arī: JRT pametušais aktieris Lapoška skatītājiem skaidros iemeslus šādam pavērsienam

Lasiet arī: Pirmais klients Lidl atvēršanu Krasta ielā gaidījis kopš pusnakts

Lasiet arī:  «Atcerēsimies Juri tā, kā viņš būtu gribējis» –  izskanēs lielkoncerts Kulakova piemiņai

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube