Juris Jakovins. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Ārsta profesija ir viena no retajām, ko Saeimas deputāti drīkst apvienot ar politisko amatu. Šajā sasaukumā deputāts un dakteris Juris Jakovins darbu apvienošanu pacēlis jaunā līmenī. Vismaz pēdējo gadu viņš Saeimas plenārsēdes pavada, nevis debatējot ar kolēģiem un oponentiem, bet cītīgi aizpildot pacientu medicīnisko dokumentāciju, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījuma “De facto” novēroto, vēsta lsm.

“Kādreiz rakstu, kad ir temati tādi, kas jau zināmi,” sēdes pārtraukumā neslēpj Jakovins. Uz piebildi, ka piefiksēts pacientu kartītes rakstām visās pēdējās sēdēs, Jakovins atbild: “Varbūt, vairāk vai mazāk.”

Viņš savu rīcību skaidro ar to, ka jau iepriekšējā dienā komisijās visi jautājumi esot izdiskutēti: “Es esmu pieradis gan klausīties, gan rakstīt vienlaicīgi. Es abus darbus daru vienlaicīgi.”

Atzīmējot kara Ukrainā otro gadskārtu, Saeimas deputātus svinīgā sēdē uzrunāja Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks. Arī uzrunas laikā Jakovins nepārstāja pildīt medicīniskos dokumentus un ilgiem aplausiem neļāvās, vēsta raidījums.

Jura Jakovina ģimenes ārsta prakse Valmierā ir lielākā visā Latvijā, apstiprina Nacionālajā veselības dienestā. Gada sākumā praksē bija reģistrēti 7384 pacienti. Optimāls pacientu skaits ģimenes ārstu praksēs Latvijā ir līdz diviem tūkstošiem.

Pirms nepilna pusotra gada, uzsākot darbu Saeimā, Jakovins Latvijas Televīzijai klāstīja, ka dienā pietikšot stundu gan strādāt par deputātu, gan aprūpēt pacientus, gan izgulēties. Lai visu pagūtu, Jakovins ceļoties četros no rīta.

“Bieži es neesmu kāpis [tribīnē], bet kāpis esmu. Teiksim, par mani ir vēl sliktāki, kas vispār nekāpj debatēs, bet es domāju, ka es pietiekoši daudz Saeimas komisijās izdaru,” saka Jakovins.

Pagājušajā gadā no 78 Tautsaimniecības komisijas sēdēm deputāts apmeklējis mazāk nekā pusi. Labāks apmeklētības rādītājs – virs 80% – Jakovinam ir Pilsonības, migrācijas un saliedētības komisijā. Viņš skaidro, ka otrdienās kavē komisijas sēdes, jo mājās strādā ar Saeimas dokumentiem.

Lasiet arī: Jaunie Rīgas ielu nosaukumi jau ir spēkā; zināms, kad izmaiņas ieviesīs pilsētvidē

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Lasiet arī: Hermanis rosina tautai pārņemt Latvijas robežas militāro nocietinājumu būvi

Lasiet arī: No šodienas var iesniegt gada ienākumu deklarāciju; sistēma jau «uzkārusies»

Lasiet arī: Gaisā virmos emocijas – mīlestības un attiecību horoskops pavasarim

Saistītās tēmas: Ārstsdeputāts SaeimaJuris JakovinsValmiera

youtube icon
Abonēt youtube