Gustavo. Foto: Instagram @arstarulsmirus

Reperis un mūzikas producents Gustavo četras reizes mūža laikā bijis tuvu nāvei, savas pirmsnāves pieredzes atklājot nupat izdotajā 470 lappušu biezajā autobiogrāfijā “Beidzot!  dziesmu teksti un starpgadījumi”.

Vaicāts, cik atklāts bijis savos stāstos, mūziķis žurnālam “Kas Jauns” norāda: “Lielākā daļa no tiem ir iepriekš nedzirdēti, un, šķiet, ka esmu bijis ļoti atklāts. Piemēram, atklājot savas četras pirmsnāves pieredzes, reizes, kad vēl pavisam, pavisam nedaudz, un viss varēja beigties…”

Tā, piemēram, 2001. gada augustā, braucot mājās no koncerta Kuldīgā, reperis ar grupas biedriem avarēja. Gustavo atjēdzās ar seju stiklos, pavisam dīvainā pozā. Viņš bija sēdējis auto aizmugurē un iemidzis, kad mašīna nolidoja no ceļa un apgāzās uz jumta.  Atceros, miegā šķita, ka nez kāpēc man vairāki cilvēki intensīvi sit pa galvu. Pēc brīža sitienu sērija beidzās un iestājās klusums,” grāmatā raksta Gustavo.

Gadu vēlāk Gustavo ar māsu Annu un vairākiem draugiem nolēma izmēģināt izpletņlēkšanu, un tieši viņa izpletnis atvērās tikai daļēji, un mūziķis straujā tempā krita zemē, turklāt galva bija saspiesta starp izpletņa trosēm. Gustavo izdevās panākt, ka izpletnis atveras pilnībā un viņš nenositas, atsaucoties uz grāmatu, raksta izdevums.

Vēl kādu reizi – 2008. gadā viņš piedzīvojis tādas sāpes, kādas nenovēl nevienam. Toreiz, atgriežoties mājās no drauga kroga atklāšanas, reperis ar seju pa priekšu nogāzās pa trepēm tā, ka palicis nekustīgi guļam. Viņa pavadone ilgi mēģinājusi Gustavo dabūt pie samaņas, bet nākamajā rītā mūziķis secināja, ka sejas viena puse izšķaidīta un piepampusi, kā arī ļoti sāpējis sprands, raksta žurnāls.

Ceturtā reize bijusi, kad Gustavo izslimojis plaušu karsoni diezgan smagā formā.

Gustavo autobiogrāfija portretē viņa radošo un personīgo dzīvi no 2001. līdz 2011.gadam. Grāmatā atspoguļoti Gustavo iekšējie pārdzīvojumi, attiecību aizkulises un ceļš līdz pirmajam koncertam “Arēna Rīga” 2010. gadā, pēc kura sekoja pauze desmit gadu garumā.

470 lapaspusēs apkopoti 78 dziesmu teksti, 28 piedzīvojumu stāsti un līdz šim nepublicētas fotogrāfijas, kas raksturo gan personīgo, gan Latvijas repa mūzikas dzīvi laikā no 2001. līdz 2011.gadam.

Pirmoreiz lasītājiem ir dota iespēja ielūkoties patiesajos iemeslos, kādēļ pēc veiksmīgā koncerta “Arēna Rīga” Gustavo nolēma iepauzēt savu darbību uz vairāk nekā desmit gadiem. Grāmatā tiek atklāti maz zināmi un nedzirdēti stāsti par vairākām pirmsnāves pieredzēm, sarežģītajām attiecībām ar vecākiem, mūziku un sievietēm. Notikumu epicentrā ir jautājums, kā veidot un attīstīt radošo darbību, ja dažādas apstākļu sakritības, negaidīti notikumi un pat astrologs pasaka, ka mūziķa karjera Gustavo nav lemta.

“Aprakstot notikumus, kas līdz šim publiskā telpā nav stāstīti, man bija jāuzrok un jāpārcilā neskaitāmas putekļu pārklātas atmiņas. Radošais process kļuva par īstu laika mašīnu, pamodinot spilgtus emocionālus pārdzīvojumus, īpaši saistībā ar tuvām attiecībām un pat vairākām pirmsnāves pieredzēm, kuras nu ir iemūžinātas aizraujošos stāstos,” komentē grāmatas autors Gustavo.

No 29.februāra grāmata pieejama vietnē www.beidzot.lv.

Lasiet arī: «Kariņš domā tikai un vienīgi par sevi» – Viņķele atklāj, ko nespēs piedot ekspremjeram

Lasiet arī: VIDEO | «Ko tu lūr’» – šovu zvaigzne Magone ierakstījusi dziesmu

Lasiet arī: Paukštello: Es esmu pie stingras veselības, ar mani viss ir kārtībā

Lasiet arī: VIDEO | X Faktora zvaigzne Emilija izdod otro singlu un laiž klajā  suvenīru līniju

Lasiet arī: Desmit pazīmes, kas liecina, ka tev piemīt dziednieka spējas

Lasiet arī: «Neatbalstīsim krievijas propagandas mašinēriju!» – NBS izplata svarīgu vēstījumu sabiedrībai

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube