Krišjānis Kariņš un Ilze Viņķele. Kolāža. Foto: Valsts kanceleja/State Chancellery/Flickr

“Divus gadus vilkās šis process, un šobrīd es jūtu, ka beidzot viena murga cēliens ir noslēdzies. Ceru, ka paŗējie, ja tādi būs, paies ātri, un rezultāts būs tāds pats,” tā pēc attaisnojošā Rīgas pilsētas tiesas sprieduma par valsts amatpersonas bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pasūtīšanu žurnālam “Privātā Dzīve” atklājusi bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.

“Atvieglojums, dzirdot šo ilgi gaidīto spriedumu, tiešām bija tāds, ka nebija īsti pat spēka piecelties. Nenoliegšu, šie pēdējie gadi ir bijuši smagākie manā mūžā. Daudz ko no piedzīvotā labprāt aizmirstu un nekad vairs nepieredzētu,” izdevumam atklāj Viņķele. “No sākuma bija apsūdzība, tad tiesa. Tas pirmais periods man tiešām bija tāds, kad šķita – zeme zem manām kājām pazūd.”

Par trūkumiem pretkovida vakcīnu iepirkumā tā laika Ministru prezidents Krišjānis Kariņš visu vainu uzvēla veselības ministrei Viņķelei un pieprasīja viņas demisiju. Nu pēc tiesas sprieduma izriet, ka amatu Viņķele zaudējusi nepamatoti. Uz jautājumu, vai nav rūgtuma pret Kariņu, Viņķele žurnālam norāda: “Es te gribētu nodalīt divas lietas. Kariņš mani atlaida, viņaprāt, pamatoti. Pēc politiskās spēles noteikumiem demisijas pieprasīšana ir darba aprakstā. Jā, man šķita, ka tas nav taisnīgi un ir gļēvi, turklāt pati forma, kā tas tika izdarīts, lai glābtu savu ādu, jo sākās runas par viņa neatbilstību premjera amatam, – paņemt spilgtāko no komandas un padarīt par grēkāzi, man šķita pretīga. Taču par to man sirds nesāp.”

Viņa Kariņam nespēs piedot ko citu. “Nu, neliek neviens savam biroja vadītājam rakstīt iesniegumu prokuratūrai. Tā nedara! Taču es ticu karmai un tam, ka agrāk vai vēlāk viss sliktais nāks atpakaļ un nāksies atbildēt par savām riebeklībām,” norāda politiķe.

Jautāta, vai Kariņš ir mēģinājis ar viņu sazināties un atvainoties, Viņķele izdevumam atklāj: “Viņš nav cilvēks, kurš atvainosies. Viņš nav komandas spēlētājs, kurš domās par citiem. Kariņš domā tikai un vienīgi par sevi.”

Kad tiks pabeigta tiesvedība un saņemts galīgais lēmums, Viņķele nolēmusi par šo absurdo apsūdzību prasīt kompensāciju. “Es gribētu saņemt kaut kādu gandarījumu par visu, ko man vajadzēja piedzīvot. Vismaz atvainošanos,” norāda bijusī veselības ministre.

Lasiet arī: Paukštello: Es esmu pie stingras veselības, ar mani viss ir kārtībā

Lasiet arī: VIDEO | X Faktora zvaigzne Emilija izdod otro singlu un laiž klajā  suvenīru līniju

Lasiet arī: Laimas konfektes Drako maina nosaukumu un atsakās no mazā pūķēna attēla

Lasiet arī: Desmit pazīmes, kas liecina, ka tev piemīt dziednieka spējas

Lasiet arī: FOTO | Iespēja kļūt par muižnieku! Izsolē nonākusi Majoru muiža

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube