Foto: Jeroen Akkermans/Flickr

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs “specoperāciju” nejauši nosaucis par karu, kā rezultātā bijis spiests taisnoties par savu teikto, vēsta Unian.

Komentārā Krievijas propagandas medijam “Argumenti i Fakti” Peskovs sacīja, ka “speciālās militārās operācijas” juridiskais statuss nav mainījies. Taču de facto tas esot izvērties par karu.

“Būtībā pēc kolektīvo Rietumu iesaistīšanās konfliktā specoperācja mums izvērtās par karu. Tas nav saistīts ar juridiskām izmaiņām. Šī ir speciālā militāra operācija de jure. Bet de facto mums tā izvērtās par karu pēc tam, kad kolektīvie Rietumi arvien tiešāk paaugstina savas iesaistes līmeni konfliktā,” viņš teica.

Peskovs arī sacīja, ka “daļa Krievijas teritorijas de facto it kā esot Kijivas režīma okupēta, ir jāatbrīvo jauni reģioni un jāaizsargā cilvēki.” Vēl Peskovs sacīja, ka Ukraina ir jāiznīcina kā valsts, jo tā apdraud Krievijas Federācijas teritoriālo integritāti, ziņo Unian.

“Krievijas Federācija nevar pieļaut, ka tās robežās pastāv valsts, kurai ir dokumentēts nodoms izmantot jebkādas metodes, lai atņemtu tai Krimu, nemaz nerunājot par jauno reģionu teritoriju,” sacīja Peskovs.

Lasiet arī: Judzis: Man nebija citas izvēles, kā vien doties prom no Latvijas

Lasiet arī: Kopdzīve, rutīna, laulības – kas katru no zodiaka zīmēm visvairāk biedē attiecībās

Lasiet arī: Šefpavāra Raimonda Zommera padomi, kā Lieldienās kļūt par olu kauju līderi

Lasiet arī: «Lūdzu, vairs nevairojaties» – sekotāji Didrihsonei pārmet pārlieku biežu atpūtu bez bērna

Lasiet arī: VIDEO | Ēķis uzņēmis patiesos notikumos balstītu daudzsēriju filmu Dumpis

Lasiet arī: Trīs soļi, kā viegli un lēti izrotāt Lieldienu galdu – padomos dalās interjera dizainers

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube