Foto: Rīta kafija

Aizvadītajā nedēļā laika apstākļi bija mainīgi, arī tuvākajās dienās būtiskas izmaiņas nav sagaidāmas – brīžiem uzspīdēs saule, palaikam mākoņi atnesīs lietu, dažviet arī slapju sniegu, sniegu. Pavasarīgāku laiku sagaidīsim nedēļas vidū, kad Latvijā no dienvidiem  ieplūdīs siltāka gaisa masa.

Nokrišņi mitēsies un pakāpeniski kļūs siltāk – naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +2 grādu atzīmi, bet dienās dažviet tas varētu pakāpties līdz pat +15 grādiem. Šī brīža prognoze liecina, ka arī Lieldienās saglabāsies siltais laiks,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien un otrdien, 25. un 26. martā, mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, palaikam teritorijas lielākajā daļā gaidāmi arī nokrišņi. Lai gan otrdien tie galvenokārt būs lietus formā, pirmdien atsevišķos rajonos gaidāma snigšana – vietām austrumos iespējama neliela sniega segas kārtiņas veidošanās. Aicinām ceļas satiksmes dalībniekus būt īpaši piesardzīgiem tieši nakts un rīta stundās – dažviet redzamību apgrūtinās migla, un atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +2…-3 grādiem, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +3…+9 grādiem.

Trešdien Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltā gaisa masa no dienvidiem, kas atnesīs pavasarīgākus laika apstākļus. Gan trešdien, gan ceturtdien biežāk uzspīdēs saule un kā dienas, tā arī nakts aizritēs ar lielākoties sausu laiku.

Valsts teritorijā nedaudz pastiprināsies vējš, kas pūtīs no austrumu puses. Gaisa temperatūra pakāpeniski sāks paaugstināties. Naktī uz trešdienu gaiss vēl atdzisīs līdz -2…+3, bet jau naktī uz ceturtdienu minimālā gaisa temperatūra būs +2…+7 grādu robežās. Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10…+15 grādiem, vienīgi dažviet Kurzemē līča piekrastē termometra stabiņš pieturēsies pie +6…+10 grādu atzīmes.

Nedēļas izskaņā lietus plašākā teritorijā gaidāms piektdien, brīvdienās tas būs tik vietām. Šī brīža prognoze liecina, ka Lieldienās saglabāsies silts laiks, dažviet Latvijā gaiss varētu iesilt līdz pat +21 grādam!

Lasiet arī: Krievija paziņo par 11 cilvēku aizturēšanu, kas iesaistīti uzbrukumā Crocus City Hall

Lasiet arī: VIDEO | Keita Midltone atklāj, ka viņai diagnosticēts vēzis

Lasiet arī: Judzis: Man nebija citas izvēles, kā vien doties prom no Latvijas

Lasiet arī: Kopdzīve, rutīna, laulības – kas katru no zodiaka zīmēm visvairāk biedē attiecībās

Lasiet arī: Šefpavāra Raimonda Zommera padomi, kā Lieldienās kļūt par olu kauju līderi

Lasiet arī: «Lūdzu, vairs nevairojaties» – sekotāji Didrihsonei pārmet pārlieku biežu atpūtu bez bērna

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube