Foto: X/@Jànis Vinters

“Atsaucoties uz publisku ažiotāžu iemantojušo Jelgavas novada pašvaldības Budžeta komisijas sēdi, kas notika šā gada 13.martā, domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis nācis klajā ar vairākiem publiskiem paziņojumiem, kurā min, ka es – pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte, esmu vainojama pie sēdes ieraksta nopludināšanas, šīm apsūdzībām pievienojot arī citas. Vēlos vērst masu mediju un sabiedrības uzmanību uz to, ka šie Lasmaņa apgalvojumi nav patiesi un ir manu godu un cieņu aizskaroši,” medijiem izplatītajā paziņojumā norāda Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Lonerte.

“Atgriežoties pie jautājuma par nopludināto Budžeta komisijas ierakstu, Jelgavas novada pašvaldības komisiju darbs ir reglamentēts  un paredz sēžu ierakstīšanu. Sēdes ir atklātas. Manā rīcībā nav informācijas kurš šo sēdes video ierakstu nosūtīja medijiem,” uzsver Lonerte.

‘Pēc notikušās Budžeta komisijas sēdes vērsos pie Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa, informējot, ka ne tikai es pati, bet arī klātesošie sēdes dalībnieki notikušo uzskata par  neētisku, nievājošu un pazemojošu rīcību un  šis notikums  ir radījis psihoemocionālo fonu darba vidē,   darbinieki lūdz  neklusēt arī  par  mobingu darba vietā, ko ilgstoši un sistemātiski pret darbiniekiem īstenojis Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis. Pierādījumi tam ir gan Jelgavas novada domes sēžu ierakstos, kas ir publiski pieejami, kad priekšsēdētājs kā sanāksmes vadītājs pārtrauc darbiniekus, izsaka aizskarošas piezīmes, publiski lamā un izturas necienīgi, gan arī ikdienas darba apstākļos, kas ir fiksēti audioierakstos.    Uz šo savu komentāru saņēmu atbildi: “Katrs lai spriež pēc savas samaitātības pakāpes”,” skaidro Lonerte.

“Tieši tās pašas dienas vakarā  priekšsēdētāja sociālā medija “TIK TOK” kontā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis kā atbildi uz jau medijos plaši apspriesto un iztirzāto Budžeta komisijas sēdes ierakstu nopublicēja sevis ierunātu ziņu, kurā es tieku nepamatoti apmelota jautājumos par atalgojuma izmaksāšanu pašvaldības darbiniekiem no 2024.gada 1.janvāra, dienesta autotransporta izmantošanā un jautājumos par SIA “Zemgales veselības centrs”,” teic Lonerte. Viņa piebilst, ka sociālos medijos nopublicētā video saturs joprojām tiek apspriests  sociālajos medijos un diemžēl, lai arī netieši, bet atstāj negatīvu ietekmi arī uz Jelgavas novada domes kā iestādes reputāciju.  Tiek grauts Jelgavas novada publiskais tēls.

“Priekšsēdētājs, neatzīstot savu amorālo un neētisko rīcību, šobrīd vērš publisku agresiju pret mani, uzsākot atriebību ne vien kā pret amatpersonu, bet arī sievieti. Viņa rīcība ir emocionāli pazemojoša un nomelnojoša. Augstākā amatpersona ne tikai nepiedienīgi uzvedas, bet arī publiski klaji melo  par notikumu hronoloģisko gaitu! Tā vietā, lai skaidrotu notikušo faktu un atvainotos par savu neētisko rīcību, Jelgavas novada domes priekšsēdētājs izvēlas, pirmkārt, sociālo mediju platformā “TIK TOK” un pēc tam arī citos medijos paust informāciju par manu, kā Jelgavas novada domes  izpilddirektores, it kā prettiesisko rīcību, pirms notikusi jebkādu notikumu un apstākļu noskaidrošana un publiski apmelo par to, ka esmu nopludinājusi šo Budžeta komisijas ieraksta video. Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka jebkuram sēdes dalībniekam ir pieejams šīs sēdes videoieraksts  un neesmu šo sēdes video pārsūtījusi medijiem,” atkārtoti uzsver izpilddirektore.

“2024.gada 22.martā – dienu pēc ziņas parādīšanās publiski – domes priekšsēdētājs pašvaldības lietvedībā ir iesniedzis lēmuma projektu par manu atbrīvošanu no amata, lēmuma projektā nenorādot  pārkāpumu apstākļus, proti,  nav norādīti fakti, kas raksturo situāciju, kurā izdarīts pārkāpums, nav norādīti pārkāptā likuma un darba līguma panti,  kā vien publisks apmelojums par likuma normu pārkāpšanu. Secinu, ka minētais lēmuma projekts neatbilst Darba likuma 101.panta pirmajā, otrajā daļā un 102.pantā noteiktajām prasībām attiecībā uz darba līguma izbeigšanu. Uzskatu, ka ar savu sagatavoto lēmuma projektu priekšsēdētājs demonstrē savas varas autoritatīvo  rīcību, klaju manis apmelošanu un manas cieņas un goda aizskaršanu,” tā paziņojumā norāda Lonerte.

“Tāpat jāmin otrdien, 26. martā,  TV24 izskanējušais Madara Lasmaņa apgalvojums par manu sadarbību ar agresorvalsti, kas ir klajš apmelojums! Lai gadījums nepaliktu bez ievērības, es par šo faktu vērsīšos Valsts drošības dienestā,” paziņojumā medijiem atklāj Lonerte.

Kā zināms, 21. martā sociālajos tīklos publiskots video no komisijas 13. marta sēdes, kurā Lasmanis piedalījies attālināti no savas automašīnas. Aptuveni pēc četrdesmit minūtēm redzams, ka automašīnā iekāpj vēl kāds, apsēžoties aizmugurējā sēdeklī. Pēc brīža starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, un domes priekšsēdētāja roka pievēršas aizmugurē sēdošajai personai. Lonerte deputātiem lūgusi vērtēt Lasmaņa rīcības ētiskumu, savukārt Lasmanis viņu rosina atbrīvot no amata.

Lasiet arī:  VP aicina ziņot par sievietēm, kuras bijušas gaidībās, taču šobrīd neaprūpē zīdaini

Lasiet arī:  Parādās jauns krāpšanas veids – apvārdoti cilvēki atdod maksājumu kartes un PIN kodus

Lasiet arī: VIDEO | Domājot, ka mikrofons izslēgts, latviešu žurnālists tiešraidē rupji nolamā ministru

Lasiet arī: Fortūnas favorīti jeb piecas veiksmīgākās Austrumu horoskopa zīmes

Lasiet arī: «Klusējiet, maitas!” – propagandists Solovjovs apsauc Belgorodas iedzīvotājus, kuri sūdzas par apšaudēm

Lasiet arī: ISIS paziņo par jauniem plāniem atriebties Krievijai

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube