Foto: Rīta kafija

Valsts teritorijai pietuvojies ciklons no rietumiem, kas ietekmēs laika apstākļus šīs nedēļas sākumā, atnesot nokrišņiem bagātu un brāzmainu laiku. Visstiprākais vējš gaidāms naktī uz pirmdienu, 15. aprīli, un no rīta, kad tas brāzmās valsts rietumos un piekrastē sasniegs 20-24 m/s.

Tālākajās dienās vējš pierims un teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēni, tomēr lietus palaikam gaidāms visā nedēļas garumā, un, ieplūstot aukstākai gaisa masai, nedēļas otrajā pusē vietām nokritīs arī sniega pārslas, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdiena lielā daļā valsts iesāksies ar mākoņainu laiku,vietām gaidāmi arī nokrišņi – pārsvarā lietus, bet Vidzemē rīta stundās iespējams arī slapjš sniegs. Diena gan nebūs pavisam pelēcīga, jo brīžiem, vairāk dienas otrajā pusēm, starp mākoņiem uzspīdēs saule.

Pūtīs rietumu vējš, kas visā valstī vēl brāzmās sasniegs 15-19 m/s, dienas pirmajā pusē vietām pat 20 m/s, bet pēcpusdienā rietumos un vakarā austrumos vējš pierims. Gaiss iesils līdz +4…+9 grādiem, dienvidos līdz +10 grādiem.

Tālākajās dienās laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība – laiks būs nokrišņiem bagāts, bet vējš pierims. Saule mīsies ar mākoņiem un teritorijas lielākajā daļā palaikam uzlīs. Nakts un rīta stundas atsevišķos rajonos veidosies migla un dūmaka, pasliktinot redzamību. Dominēs lēns vējš. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies -2…+3 grādu robežas, bet dienās gaiss iesils līdz +5…+10 grādiem, aukstākam gaisam, ka ierasts, saglabājoties piekrastes rajonos, tur +4…+7 grādi.

Darba nedēļas beigās un brīvdienāsbrīžiem līs un vietām, termometra stabiņam pieturoties ap 0 grādu atzīmei un zemāk, lietu nomainīs arī slapjš sniegs un sniegs, bet pastāvīga sniega sega neizveidosies. Teritorijās lielākajā daļā pūtīs lēns vējš, piekrastē tas būs nedaudz stiprāks. Nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…+4 grādiem, brīvdienu naktīs, debesīm skaidrojoties, vietām gaiss atdzisīs līdz -2…-4 grādiem. Dienās gaisa temperatūra pārsvarā paaugstināsies līdz +2…+9 grādiem.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 12. – 18. aprīlis

Lasiet arī: Lelde Ceriņa un Kašers Āfrikā uzņem dokumentālu raidījumu

Lasiet arī: Sasniedzot 50 gadu slieksni, uzņēmēja Marika Ģederte nomaina uzvārdu

Lasiet arī: «Mēs turpinājām turpat, kur beidzām,» – Rūta Gorkša par Mārča sānsoļiem un līdzatkarību

youtube icon
Abonēt youtube