Aleksandrs Lukašenko. Foto: Instagram @lukashenka_official

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atkal sācis iebiedēt savu tautu, atkārtojot labi zināmos propagandas stāstus par “draudiem, kas nāk no Ukrainas, Rietumiem un politiskajiem pretiniekiem valstī”, vēsta Dialog.ua.

Šoreiz viņš apsūdzējis Baltkrievijas opozīciju par nodomiem ieņemt Kobrinas reģionu un iesaukt tur NATO karaspēku. To Lukašenko paziņojis savā uzrunā Visbaltkrievijas Tautas asamblejas laikā.

Uzrunājot opozīcijas pārstāvjus, kuri pametuši Baltkrievijas teritoriju, bet turpina pretoties diktatoriskajam režīmam, Lukašenko pārgāja uz personiskiem draudiem, iesakot padomāt par republikā palikušajiem tuviniekiem. “Neaizmirstiet, ka jūs nodarāt lielu kaitējumu saviem radiniekiem,” viņš teica. Turklāt Lukašenko sacīja, ka Ukraina uz robežas ar Baltkrieviju izvieto karaspēka grupu “120 tūkstošu cilvēku apmērā”. Pēc viņa teiktā, pastāv “bruņotu provokāciju risks, kas var pāraugt pierobežas incidentos”.

“Mūsu režīma šūpotāji to ļoti gaida,” viņš piebilda.

Tajā pašā sanāksmē Lukašenko ierosināja Rietumiem “izspēlēt neizšķirtu” ar Krieviju un draudēja ar “Ukrainas pastāvēšanas pārtraukšanu”, ja rietumvalstis šim priekšlikumam nepiekritīs.

Iepriekš Lukašenko sacīja, ka Baltkrievija neiestājas karā pret Ukrainu, jo Ukrainas robeža ir pilnībā betonēta un mīnēta.

Lasiet arī: VIDEO | Kombuļu Inese pārcēlusies uz Īriju un ir jaunās attiecībās

Lasiet arī: Lai nenoslogotu ātro palīdzību, Rīgā sāks kursēt paģiru autobuss

Lasiet arī: Zināms, kā Rīgas dome par miljonu eiro šovasar «reanimēs» izmirušo Vecrīgu

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 26. aprīlis – 2. maijs

Lasiet arī: Saeima atjauno deputāta mandātu Krišjānim Kariņam

Lasiet arī: Kašers: Man bija sajūta, ka esmu dabas kļūda

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube