Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Fitnesa trenere Irina Žuka apsūdz influenceri Olgu Kambalu, ka, būdama bijusī kliente, viņa ne tikai pārkopē un tirgo Žukas izstrādāto ēdienkarti, bet arī nesaskaņoti piesauc bijušās treneres vārdu, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Olga Kambala vairākkārt par savu efektīgo augumu ir pateikusies trenerei Žukai, kura tagad bijušo klienti apsūdz plaģiātismā, tirgojot tievēšanas programmu “Telegram” lietotnē, raksta izdevums.

Žuka žurnālam atklāj, ka viņai bijis liels pārsteigums, kad sievietes sākušas rakstīt sociālajos tīklos, izvaicājot par Olgas Kambalas piedāvāto pareiza uztura programmu, ko iespējams nopirkt “Telegram”. “Es zinu, ka tu vēlies tādu augumu kā Olgai Kambalai. Speciāli izstrādāts Olgai no treneres Irinas Žukas,” savu programmu “Olgas Kambalas pareizais uzturs” lietotnē “Telegram” reklamējusi Olga, piedāvājot to iegādāties par 46 eiro.

Žuka, to uzzinot, bijusi nepatīkami pārsteigta, izdevumam norādot, ka nav devusi atļauju izmantot viņas vārdu jebkādām aktivitātēm – tievēšanas maratoniem vai programmām “Telegram”. “Tas viss notiek bez saskaņošanas ar mani! Es neko par to nezināju līdz brīdim, kad man uzrakstīja kāda sieviete. Tas taču skaitās plaģiātisms – ka bez manas atļaujas tiek izmantots mans vārds un uzvārds,” dusmas neslēpj trenere. Viņa arī ir nobažījusies, ka sievietes varētu uzķerties uz viņas vārda un tikt maldinātas.

“Gribu pabrīdināt cilvēkus, ka viņa [Olga], iespējams, pārdod tos uztura plānus, kas kādreiz tika sastādīti speciāli viņai. Nedrīkst vienu ēdienkartes plānu tirgot visām sievietēm, jo ne visām der kas viens! Piemēram, ir sievietes, kas baro bērnu ar krūti un nemaz konkrētus produktus nedrīkst tajā laikā ēst, vēl kādai ir gastrīts vai kuņģa čūla. Bet Olga jau nav šajā jomā speciāliste – nutriciologs. Pat man nav tādu pilnvaru, tāpēc es, pirms veidoju šādu uztura plānu, sadarbojos ar ārstiem, prasu nodot analīzes un tikai tad piemēroju individuālu uztura programmu, lai kliente notievētu,” žurnālam uzsver trenere, būdama neizpratnē, kā uz visa šī fona “Olga mierigi paņem kaut kādus fragmentus no gatava uztura plāna un pārdod tos “Telegram” kanālā”.

“Es vienkārši negribu pēc tam būt vainīga, ja kādam kaut kas notiks. Nevēlos, ka mans vārds tiktu sasmērēts, jo pēc tam cilvēki vainos mani, sakot, ka es taču esmu to plānu sastādījusi un tā teikusi. Nē! Man nepatīk, ka tiek izmantots mans vārds,” izdevumam uzsver trenere Žuka.

Trenere atklāj, ka Olga savulaik piedāvājusi veidot kopīgu tievēšanas maratonu. “Es vienkārši tāpat netaisu maratonus. Taču viņa bez manas atļaujas kaut kā ātri to visu izdarīja… Kad pateicu, ka esmu pret to un lai atgriež cilvēkiem naudu, viņa atbildēja, ka vienalga veidos savas tievēšanas programmas. Tad kāpēc bija jāpiesauc mans vārds?” retoriski vaicā Irina Žuka. Vairāk par šo tēmu trenere ar Kambalu nav runājusi, jo uzskata, ka “ar šādiem cilvēkiem ir bezjēdzīgi runāt”. “Aptuveni pusgadu nekontaktējamies, jo viņa pie manis arī vairs netrenējas,” atklāj trenere.

Tikmēr Olga Kambala žurnālam “Kas Jauns” pauž neizpratni, kāpēc trenere pati nav ar viņu sazinājusies un izrunājusi šīs lietas. Olga izdevumam norāda, ka nejūtas kaut ko pārkāpusi un  Žukas vārdu nelietīgi neizmanto.

Arī Olgas vīrs, bijušais basketbolists un bokseris Kaspars Kambala, apgalvo, ka “Olgai neko nevajag špikot no citiem treneriem”, jo viņš ar savām zināšanām, kas iegūtas sportista karjerā, varētu sniegt virkni noderīgu padomu sievas veidotajā “Telegram” kanālā un to darot.

Pēc Kaspara Kambalas teiktā, “nav pamata bažām par to, ko Olga stāsta “Telegram” kanālā, jo man ir ļoti lielas zināšanas šajā visā”. “Vienkārši Olga gribēja pateikties savai trenerei, tāpēc arī pieminēja viņas vārdu, bet tas, ko mēs abi ar Olgu “Telegram” kanālā stāstām un rādām, nav nekādā veidā saistīts ar šo treneri. Mēs rādām savu dzīvi, šo to no sporta zāles, savas sarunas, kā dzīvojam, jā, ir arī ļoti daudz no programmas, kurā Olga dalās ar to, ko ēda, kad viņa trenējās,” izdevumam skaidro Kaspars Kambala.

“Es pat zinu, ka, pateicoties manai pieredzei, ko visiem stāstīju, viņai pēc tam ir bijis klientu pieplūdums. Tāpēc nesaprotu, kāpēc viņa tagad pret mani šādi vēršas,” norāda Olga. Viņa ir apbēdināta par radušos situāciju, paliekot pie sava, ka Irina, pirms tika atvērts “Telegram” kanāls, piekritusi maratonu veidot kopā.

Lasiet arī: Latvijā pērn radīts gandrīz uz pusi mazāk jaunu darba vietu

Lasiet arī: VIDEO | Musiqq radījis enerģisku vasaras hitu par meiteņu bantītēm

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube