Foto: Rīta kafija

Līdz pat nedēļas izskaņai laiks būs vasarīgi silts, diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš pakāpsies līdz +22…+27 grādu atzīmei, naktīs nebūs vēsāks par +9 grādiem. Bieži, bet lokāli veidosies negaisa mākoņi, kas atnesīs lietu un krasākas vēja brāzmas, vietām iespējama arī krusa.

Otrdien, 21. maijā, spoži spīdēs saule, vien valsts dienvidu rajonos pēcpusdienā debesis daļēji aizklās mākoņi, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu, lokāli gaidāms arī pērkona negaiss ar krusu  Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, pēcpusdienā zem kāda negaisa mākoņa tas krasi kļūs brāzmains. Gaiss iesils līdz +21…+25 grādiem, tik Kurzemē, līča piekrastē, būs par kādu grādu vai diviem vēsāks, jo vējš pūtīs no ūdens puses.  Jāņem vērā, ka gan otrdien, gan turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros!

Arī trešdien sauli brīžiem aizklās mākoņi, lietus gaidāms vietām valsts dienvidu daļā, bet pēcpusdienā dienvidaustrumu rajonos arī pērkona negaiss. Dominējošais būs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas brīžiem negaisa laikā kļūs brāzmains.

Gaisa temperatūra naktī būs +9…+14 grādu robežās, bet gaišajās stundās +21…+26 grādi, vien vietām Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāks.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam līs, un pastāv pērkona negaisu iespējamība. Naktīs nebūs vēsāks par +11 grādiem, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, vietām līdz +27 grādiem.

Lasiet arī:  Velsas princese Katrīna, Mišela Obama un citi pasaulslaveni bitenieki – pasaulē atzīmē Bišu dienu

youtube icon
Abonēt youtube