Foto: Pixabay/borevina

Lai iedzīvotājiem padarītu pieejamāku iespēju nobalsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, to laikā tirdzniecības centrā “Domina Shopping” strādās vēlēšanu iecirknis. Tajā iedzīvotāji varēs balsot ne vien vēlēšanu oficiālajā dienā – sestdien, 8. jūnijā, no plkst. 8.00 līdz 20.00, – bet arī vēl pirms vēlēšanām, nododot savu balsi glabāšanā. 

Vēlēšanu iecirknis tirdzniecības centrā “Domina Shopping” darbu uzsāks 3. jūnijā. Iespēja priekšlaicīgi nobalsot jeb nodot balsi glabāšanā šajā iecirknī ikvienam Latvijas Republikas pilsonim ar derīgu personu apliecinošu dokumentu būs pieejama trīs dienas: pirmdien, 3. jūnijā, no pulksten 8.00 līdz 13.00, ceturtdien, 6. jūnijā, no pulksten 16.00 līdz 22.00, piektdien, 7.jūnijā, no pulksten 13.00 līdz 18.00. Iespēju nodot balsi glabāšanā aicināti vēlētāji, kuri vēlēšanu dienā izceļos uz ārvalstīm vai pildīs darba pienākumus un to dēļ vēlēšanu iecirknī ierasties nevarēs.

“Nereti nācies dzirdēt, ka iedzīvotāji izvēlējušies nepiedalīties vēlēšanās, jo nav bijusi vēlme īpaši plānot braucienu vai gājienu uz vēlēšanu iecirkni. Vēlēšanu iecirkņa izvietošana tirdzniecības centrā ļauj apvienot šī pienākuma izpildi ar ikdienas pirkumu veikšanu un kopīga laika pavadīšanu ar ģimeni vai draugiem. Mūsu tirdzniecības centru ik dienas apmeklē vairāki tūkstoši apmeklētāju. Patiesi ceram, ka vēlēšanu iecirknis “Domina Shopping” atvieglos lēmuma pieņemšanu par dalību vēlēšanās un mudinās izpildīt savu pilsoņa pienākumu,” saka TC “Domina Shopping” direktore Dina Bunce.

Lai gan vēlēšanu iecirknis balsis glabāšanā pieņems tikai trīs dienas konkrētos laikos, pirms vēlēšanām – otrdien, 4. jūnijā, no plkst. 9.00 līdz 12.00 un trešdien, 5. jūnijā, no plkst. 17.00 līdz 20.00 – vēlēšanu iecirknis strādās kā informācijas punkts, kurā vēlētāji varēs iepazīties ar kandidātu sarakstiem un priekšvēlēšanu programmām, informē tirdzniecības centrs.

Vēlēšanu iecirknis TC “Domina Shopping” (Ieriķu ielā 3, Rīgā) atradīsies tirdzniecības centra centrālajā laukumā 1. stāvā, pie restorāna “Vairāk saules”. Vēlēšanu iecirknī ērti varēs pārvietoties gan vecāki ar bērniem ratiņos, gan cilvēki ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 8.jūnijā. Tiesības piedalīties vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Kopumā visā Latvijā strādās 945 vēlēšanu iecirkņi. Balss nodošanas glabāšanā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti trešdien, 3. oktobrī, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 4. oktobrī, no pulksten 9.00 līdz 12.00 un piektdien, 5. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

youtube icon
Abonēt youtube