Kristians Fīlers. Publicitātes foto

Vācijā dzīvojošais Kristians Fīlers (Christian Vieler) ir viens no slavenākajiem suņu fotogrāfiem pasaulē, kurš jau šonedēļ ieradīsies Latvijā, lai uz divām dienām, 9. un 10. martā, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” atvērtu unikālu suņu fotostudiju. Ikvienam būs iespēja ne tikai savām acīm vērot talantīgo fotogrāfu darbībā, bet arī klātienē skatīt izstādi, kurā amizantos, smieklīgos un bezgala mīlīgos fotouzņēmumos iemūžinātas četrkājaino mīluļu daudzpusīgās emocijas.

Kristians Fīlers, kurš dzīvo un strādā savā mājas studijā Selmā, netālu no Dortmundes Vācijā,  iemantojis pasaules uzmanību ar ikoniskām fotogrāfijām, kurās redzami suņi, kas ķer gardumus. Fotogrāfam, kuram piemīt izteikta empātija un mīlestība pret šiem četrkājainajiem draugiem, izdodas rast kopīgu valodu ar ikvienu suni un īstajā brīdī nospiest fotokameras pogu, lai iemūžinātu unikālos vaibstus emocionāli piesātinātās un atmiņā paliekošās fotogrāfijās.

Dzīve ar suņiem Kristianam nav sveša. Kopā ar sievu Lindu viņi ik dienu rūpējas par trim mīluļiem — dobermani Anni, jaukteni Tammi un taksi Alfrēdu. 2013. gadā viņš nejauši uzņēma savu pirmo fotogrāfiju, kurā redzams, kā suns ķer gaisā pamestu gardumu. Ar to arī viss sākās: Kristians aizrāvās ar šo ideju un attīstīja pats savu fotogrāfijas stilu.

Arī martā atvērtajā fotostudijā, kas būs ekskluzīvi pieejama vien divas dienas no plkst.11.00 līdz 19.00, fotogrāfs momentuzņēmumu fotosesijās iemūžinās iepriekš konkursa kārtībā izvēlētus mūsu pašu vietējos mīluļus – suņus. Pavisam abu dienu laikā plānots īstenot aptuveni 30 fotosesijas, kas katra ilgs apmēram 30 minūtes.

Šādas unikālas fotostudijas jau uzstādītas, piemēram, Austrijā, Vācijā, Polijā un citur. Turklāt Latvijas iedzīvotāji nebūt nav vienīgie Baltijas valstīs, kuriem ir iespēja vaigu vaigā satikt slaveno fotogrāfiju meistaru: pērn septembrī fotogrāfs sagādāja patiesi skaistus svētkus Lietuvas iedzīvotājiem un viņu četrkājainajiem draugiem, un tuvākajā laikā plāno apmeklēt arī Igauniju.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, informē organizatori.

Lasiet arī: VIDEO | Publicē dokumentālu dziesmu par Vijciema lāčiem

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Lasiet arī: Jaunie Rīgas ielu nosaukumi jau ir spēkā; zināms, kad izmaiņas ieviesīs pilsētvidē

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Lasiet arī: Hermanis rosina tautai pārņemt Latvijas robežas militāro nocietinājumu būvi

Lasiet arī: Gaisā virmos emocijas – mīlestības un attiecību horoskops pavasarim

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube