Glorija Grevcova. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Bijusī Saeimas deputāte Glorija Grevcova ķērusies pie soda izciešanas, strādājot sabiedrisko darbu, kas viņai piespriests par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Kandidējot uz 14. Saeimu, politiķe “izpušķojusi” savu darba pieredzi, un atzīta par vainīgu, kā rezultātā viņai piespriests sabiedriskais darbs uz 160 stundām.

Grevcova izdevumam atklāj, ka nevar atklāt, kāds sabiedriskais darbs viņai piespriests, jo darbavieta vēlējās palikt anonīma līdz soda izpildes beigām. Viņa arī norāda, ka viņas darbalaiks ir no sešiem rītā līdz pulksten diviem dienā. “Mna ir vienošanās gan ar Probācijas dienestu, gan ar darbavietu, kur es izciešu savu sodu. Probācijas dienests nāk katru dienu pārbaudīt, visas dienas esmu bijusi uz vietas,” stāsta Grevcova un piebilst, ka veic gan āra, gan iekštelpu darbus.

Kā norāda Probācijas dienestā, personas, kam piespriesti sabiedriskie darbi, tos veic savā brīvajā laikā no pamatdarba vai mācībām bez atlīdzības. Darba devēji var būt gan valsts un pašvaldību iestādes, gan nodibinājumi, biedrības un reliģiskas organizācijas. “Kad cilvēks atnāk, mēs ar viņu iepazīstamies, saprotam, kāda viņam ir izglītība, ko viņš prot darīt, par ko ikdienā strādā, vai ir kādas veselības problēmas. Kad esam visu noskaidrojuši, tiek piemeklēts atbilstošākais darba devējs,” izdevumam norāda dienestā.

“Ir arī ļoti vienkārši sabiedriskie darbi, kur nav nepieciešamas kādas īpašas prasmes, piemēram, sezonas darbi – rudenī lapu grābšana, ziemā sniega tīrīšana, pavasarī apzaļumošana, telpu uzkopšana un labiekārtošana,” atklāj dienestā.

Jau ziņots, ka 2023. gada 18.oktobrī Rīgas Austrumu prokuratūrā tika pieņemts lēmums par Grevcovas saukšanu pie kriminālatbildības par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Grevcova norādījusi, ka ir padomniece kokapstrādes uzņēmumā SIA DOLO, lai gan patiesībā tur strādājusi pavisam īsu brīdi, turklāt kā palīgstrādniece.

“Taisnība ir tāda, ka viņa strādāja no 2013.gada maija līdz 2014.gada augustam. Man bija liels šoks, ka cilvēks, kurš ir strādājis par palīgstrādnieku, norāda – padomnieks. [Jums vispār ir šāds amats uzņēmumā? – red.] Nē, nē, mēs esam mežizstrādes un saimnieciskās darbības uzņēmums, nav tāda ne štata, nekā cita,” raidījumam TV3 Ziņas norāda SIA Dolo pārstāve Kristīna Lapsa.

Uzņēmums gan Grevcovai, gan partijai aicināja šo informāciju izņemt, taču tas nenotika. Melots tādēļ, ka citas oficiālas darbavietas viņai nav bijis. Ņemot vērā soctīklu aktīvistes slavu, visnepatīkamākais ir, ka uzņēmumu tagad sasaista ar prokremliski noskaņotu cilvēku, vēsta raidījums.

Centrālās vēlēšanu komisijas pieejamā informācija liecina, ka Grevcova dzimusi 1988.gadā, dzīvo Ropažu novadā, un viņai ir augstākā izglītība – Latvijas Sporta akadēmijā iegūta pedagoga specialitāte. Izrādās, Grevcova melojusi arī par iegūto izglītību.

Tikmēr plašāka sabiedrība Grevcovu pazīst kā videoblogeri un tiktokeri, kā arī internetā daudz tiek runāts par viņu kā intīmo pakalpojumu sniedzēju.

Lasiet arī: Atkal Jānis! Agrita Bindre saņēmusi bildinājumu

Lasiet arī:  VIDEO | Gazmanovs jaunā dziesmā par «krievu pasauli» draud ar karu pieminekļu nojaucējiem

youtube icon
Abonēt youtube