Vladimirs Putins. Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojumus, ka Krievijas Federācija vēlas uzbrukt NATO, nosaucis par “muļķībām”, vēsta Unian.

“Izdomājuši, ka Krievija vēlas uzbrukt NATO. Jūs pavisam esam prātu zaudējuši? Muļķi esat? Kas to ir izdomājis? Tās ir pilnīgas muļķības,” sarunā ar žurnālistiem izteicies Putins.

Viņš arī piebildis, ka tādā veidā Rietumvalstu valdības, iespējams, “māna savus iedzīvotājus”, radot Krievijas kā “ienaidnieka” tēlu. Putins paudis uzskatu, ka Rietumu līderi vēlas “saglabāt savu impērisko stāvokli un diženumu”.

“Šādi draudi nepastāv. Mēs paši sevi aizstāvam Ukrainā,” uzsvēris Kremļa saimnieks.

Jāpiebilst, ka pēc Putina teiktā, Ukrainas bruņotie spēki mēnesī zaudē aptuveni 50 tūkstošus cilvēku, un okupantu neatgriezeniskie zaudējumi pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir 1 pret 5.

“Tas, ka tas ir šizofrēniķa delīrijs vai bezkaunīgi meli, jau ir skaidrs, jo uzbrūkošā armija, kas piekopj “gaļas uzbrukumus”, principā nevar ciest mazākus zaudējumus kā armija, kas aizstāvas. Saskaņā ar neatkarīgi pārbaudāmiem datiem zaudētās tehnikas attiecība par labu Ukrainai ir apmēram ap 1:3, salīdzinot ar KrIevijas tehnikas zaudējumiem. Ar personāla zaudējumiem ir līdzīgi. Pat ja jūs aizverat acis un pieņemat, ka Putins nemelo (bet viņš melo, un viņš to zina), tad, pamatojoties uz viņa vārdiem, Krievijas Federācija mēnesī neatgriezeniski zaudē piecus tūkstošus cilvēku. Kopumā kopš kara sākuma tie ir vairāk nekā 100 ooo zaudētu cilvēku. Pat šis skaitlis pilnībā parāda katastrofu, kurā ievilkti krievi,” vietnē “Telegram” raksta Unian.

Putins arī uzsvēris, ka Vācijā ražotu tanku parādīšanās uz Ukrainas zemes raisīja morāli ētisku šoku Krievijā, jo attieksme pret Vāciju krievu sabiedrībā vienmēr bijusi ļoti laba. “Runas, ka parādīšoties arī raķetes, kas veiks triecienus Kirevijas teritorijā, galīgi sagrauj Krievijas un Vācijas attiecības. Bet mēs saprotam. Kā izteicies viens pazīstams vācu politiskais darbinieks, pēc Otrā pasaules kara Vācijas Federatīvā Republika nekad nav bijusi suverēna valsts šī vārda pilnā nozīmē,” izteicies Putins.

Jūnija sākumā The Daily Telegraph rakstīja, ka NATO izstrādā “sauszemes koridorus” amerikāņu karaspēkam kara gadījumā ar Krievijas Federāciju.

Iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis brīdinājis, ka, ja Ukraina nepretosies Krievijas agresijai, tad kara scenārijs starp NATO un Krieviju kļūs par realitāti. Savukārt Polijas prezidents Andžejs Duda marta beigās paziņoja, ka Krievija varētu sākt uzbrukumu aliansei 2026.-2027.gadā.

Lasiet arī: Karstasinīga, netradicionāla, dīvaina – kāda mamma esi tu

Lasiet arī:  No sešiem rītā līdz diviem dienā – Grevcova sākusi veikt sabiedriskos darbus

youtube icon
Abonēt youtube