Nemo. Foto: Ekrānšāviņš

Pēc uzvaras “Eirovīzijā” Šveices sensācija Nemo nākamā gada 10. aprīlī koncertzālē “Palladium” Rīgā aizraus klausītājus ar savu daudzveidīgo un enerģijas caurstrāvoto koncertu, kuru papildinās dažādu māsklinieka pārstāvēto mūzikas žanru maģiskā sinerģija un iespaidīgi šova elementi.

24 gadus vecais Nemo, īstajā vārdā Nemo Metlers, iekaroja mūzikas mīļotāju sirdis ar savu izjusto skatuvisko priekšnesumu “The Code” 2024. gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā. Nemo enerģiskais šovs un izjustā skatuviskā klātbūtne, ko nes ne vien mākslinieku unikālā balss, bet arī viņu silti tīkamā attieksme bez piepūles aizrāva skatītājus un nesa Šveicei “Eirovīzijas” uzvarētāju titulu, ko pēdējo reizi paveica Selīna Diona 1988.gadā.

Nemo pievērsās mūzikai no trīs gadu vecuma, kad sāka apgūt vijoles, bungu un klavieru spēli. Viņa izglītība klasiskās mūzikas lauciņā turpinājās, kad mākslinieki izvēlējās četrus gadus veltīt operdziedāšanas apguvei. Jau 13 gadu vecumā bērnībā ieguldītais darbs mūzikas izglītībā vainagojās panākumiem un Nemo pievienojās tolaik populāra Šveices mūzikla ansamblim, kas vainagojās ar skatuviskās mākslas praktizēšanu gada griezumā. Jūtot vēlmi turpināt paplašināt muzikālā arsenāla iespējas, 17 gadu vecumā Nemo vienas nakts laikā kļuva par repa zvaigznes ikonu, kas vainagojās jaunā muzikālajā ceļā – pēc atpazīstamības iegūšanas Nemo izdeva divus minialbumus, kas mūzikas pazinēju vidū tika pieņemti ar sajūsmu. Tādas dziesmas kā “Ke Bock”, “Du” and “Himalaya” šobrīd nu jau ir ne vien augsti godalgotas mūzikas topu dziesmas, bet arī daļa no Šveices kultūras mantojuma.

Gan iegūtā muzikālā izglītība, gan skatuviskais šarms, gan iekļūšana hip hop mūzikas scēnā, kas rada Nemo unikālo skanējumu, šogad kā sinerģisks un viendabisks mākslas darbs bija klausāms “Eirovīzijas” dziesmu konkursā un iekaroja gan skatītāju, gan žūrijas pārstāvju sirdis.

Savu skaņdarbu lirikās Nemo pievēršas šobrīd plaši aktuāliem jautājumiem – dzimuma identitātei, garīgajai veselībai un savas vietas atrašanai pasaulē.

Jāpiebilst, ka pēc šā gada “Eirovīzijas” konkursa vietnē ManaBalss savākts vairāk nekā 11 300 Latvijas pilsoņu parakstu aicinājumam pārtraukt Latvijas dalību “Eirovīzijas” dziesmu konkursā, tam paredzēto finansējumu novirzot sportam. Tā kā minēto iniciatīvu parakstījuši vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu, tā iesniegta izskatīšanai Saeimā.

“Aicinu pārtraukt Latvijas dalību “Eirovīzijā”. Ir visai apšāubāms, vai šis pasākums būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai. Cilvēki, kas tur piedalās, mēdz uzvesties piedauzīgi, un to arī afišē kā normu. Ir Eiropas valstis, kas “Eirovīzijā” nepiedalās dažādu iemeslu dēļ, tostarp finansiālo, un Latvija savu jau tā problemātisko publisko finansējumu labāk lai iegulda tur, kur mums ir skaidri ieguvumi – sportā,” norāda pieteikuma iesniedzējs Kristaps Bogdanovičs.

“Tāpēc aicinu izbeigt Latvijas dalību “Eirovīzijā”, nerīkot “Supernovas” un novirzīt finansējumu sportam. Nav pieņemami, ka Biatlona federācijai ir jāvāc ziedojumi startiem pasaules čempionātā, kas pilnīgi noteikti ir svarīgāk par “Eirovīziju”,” uzsver iniciatīvas autors.

Viņaprāt, “līdz ar sporta nostiprināšanu un vēl lielākiem sasniegumiem arī jaunatnei būs aizvien vairāk tiešām pozitīvu piemēru – panākumus un atpazīstamību guvušu sportistu, kuriem līdzināties”.

Kā zināms, pirmo vietu konkursā ieguva Šveice, kuras pārstāvis Nemo pirms gada “iznācis no skapja”, paziņojot, ka ir ne vīrietis, ne sieviete. Nemo ir pirmais nebinārais mākslinieks, kas uzvarējis “Eirovīzijā”.

Lasiet arī: VIDEO | Labvēlīgais tips laiž klajā singlu Šanhajā jau vakars

Lasiet arī:  Rail Baltica  virzība ir apdraudēta, brīdina Baltijas valstu revīzijas iestādes

Saistītās tēmas: EirovīzijaNemoPalladiumRīga

youtube icon
Abonēt youtube