Foto: Rīta kafija

Nedēļas pirmajā pusē laiks bija salīdzinoši vēss, lietains un vējains – saule mijās ar mākoņiem, kas brīžiem nesa lietu, bet piekrastē arī brāzmainu vēju. Tomēr nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties – biežāk uzspīdēs saule un kļūs par dažiem grādiem siltāk, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Saule mīsies ar mākoņiem, kas  ceturtdien, 13. jūnijā, vietām, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, atnesīs lietus, dažviet iespējams arī pērkona negaisu. Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas dažbrīd kļūs brāzmains. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra lielākajā teritorijas pieturēsies +5…+11 grādu robežās, piekrastē būs par grādu siltāk. Dienās gaiss iesils līdz +16….+21 grādam.

Darba nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens turpinās pakāpeniski paaugstināties. Lietaināka būs piektdiena un svētdiena, vietām iespējams veidosies arī negaisa mākoņi, kas atnesīs pērkonu un zibeni, taču sestdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem.

Arī vējš pakāpeniski pierims un būs galvenokārt lēns. Līdzīgi kā iepriekšējās naktīs gaiss atdzisīs līdz +7…+14 grādiem. Dienās tas iesils līdz +14…+21 grādam, tomēr pašā nedēļas izskaņā pakāpeniski atgriezīsies siltums – jau svētdien dažviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +24 grādu atzīmei. Nākamās nedēļas sākumā turpināsies siltākas gaisa masas ieplūšana mūsu reģionā.

Lasiet arī: VIDEO | Labvēlīgais tips laiž klajā singlu Šanhajā jau vakars

Lasiet arī:  Rail Baltica  virzība ir apdraudēta, brīdina Baltijas valstu revīzijas iestādes

youtube icon
Abonēt youtube