Kato un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu.

Ko ēdīsim vakariņās? Dziedātājas un vokālās pedagoģes Kato (Annas Zankovskas) virtuvē atbilde uz šo mūžseno jautājumu visbiežāk ir atkarīga no noguruma pakāpes. “Ja man gadījusies brīvāka diena, labprāt izvēlos ēdienu, kam vajadzīgs ilgāks gatavošanas process, bet, ja esmu mājās vēlu, labi iet iekšā arī pelmenīši un citi garšīgi, bet ne visai veselīgi pusfabrikāti,” atzīst Kato. Parasti mājās gatavo tas, kuram vairāk brīva laika un iedvesmas, un ģimenē šie pienākumi tiek dalīti.

Kato labprāt gatavo arī draugiem un radiem: “Piemēram, Līgo svētkos tieši es esmu atbildīgā par lielo soļankas jeb, kā tagad pieņemts teikt, sāļviras katlu. Tā ir mana mīļākā zupa, ar kuru nevar nošaut greizi! Vēl reizēm cienāju ar cepeškrāsnī gatavotiem gnocchi ar konservētiem tomātiem un mocarellu vai nachos čipsiem ar malto gaļu un vēl visādiem labumiem.”

Dziedātājas mīļākie ēdieni ir soļanka, gulašs, Pho zupa, suši un buberts, ko gatavo Dzidrastante. Bet ar ko pacienāt tik prasīgus viesus kā trīs pirmklasnieki, kuri pie Kato apgūst dziedāšanu? Top ļoti īpašs deserts, iespējams, vēl īpašāks par Dzidrastantes bubertu – karamelizēti rabarberi ar griljāžas saldējumu. Izklausās smalki, bet sanāk lēti un ļoti garšīgi!

Karamelizēti rabarberi ar griljāžas saldējumu

4 personām

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 5 eiro

Cena par porciju: 1,25 eiro

Nepieciešams:

500 g rabarberu;

350 g cukura Rimi Smart;

150 g miltu Rimi Smart;

40 g auzu pārslu Rimi Smart;

180 g sviesta Rimi Smart;

400 g vaniļas plombīra saldējuma.

Pagatavošana:

Rabarberus nomazgā un nemizotus sagriez, lai saglabājas krāsa. Pannā izkausē 100 g cukura, līdz tas pārtop karamelē, pievieno 30 g sviesta un uzber sagrieztos rabarberus. Maisot karamelizē un pēc tam visu masu no pannas pārcel cepamajā traukā.

Bļodā liec 150 g sviesta, 150 g miltu un 150 g cukura, ar rokām samīci, veidojot drumstalas. Ar drumstalām pārkaisi karamelizētos rabarberus cepamajā traukā un ieliec cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

Uz pannas izkausē atlikušos 100 g cukura un staipīgajā masā ieber auzu pārslas. Maisot tās karamelizē, pēc tam pārliec uz cepamā papīra, kuru pārloki uz pusēm. Ar mīklas rulli izrullē cepamajā papīrā ielocītās karamelizētās auzu pārslas. Atstāj uz brīdi, lai atdziest un sacietē. Auzu pārslu griljāžu izņem no cepamā papīra un sadrupini. Iemaisi to saldējumā.

Vasarīgo desertu servē, lēzenās bļodās liekot karamelizētos rabarberus ar drumstalām. Virsū sēdini vienu vai vairākas saldējuma bumbiņas ar auzu griljāžu.

Lasiet arī: VIDEO | Labvēlīgais tips laiž klajā singlu Šanhajā jau vakars

Lasiet arī:  Rail Baltica  virzība ir apdraudēta, brīdina Baltijas valstu revīzijas iestādes

youtube icon
Abonēt youtube