Foto: Vija Baļeva

Latvijā ieplūstot siltākai gaisa masai, gaisa temperatūra pakāpeniski kļuvusi arvien augstāka. Ceturtdien termometra stabiņš vietām sasniedza +30…+31 grāda atzīmi, bet piektdien, 28. jūnijā, gaisa temperatūra ir gaidāma vēl augstāka un diena kļūs par līdz šim karstāko šajā gadā.

Jau naktī uz piektdienu dažviet piekrastes stacijās tika novērota arī tropiskā nakts (temperatūra nakts laikā saglabājas virs +20 grādiem), informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē, līdz ar auksto atmosfēras fronti, karstā gaisa masa no Latvijas teritorijas sāks atkāpties. Gaisa masu maiņas dēļ naktī uz sestdien gaidāms lietus un pērkona negaiss, bet temperatūra brīvdienās kļūs par pāris grādiem zemāka.

Nākamnedēļ turpinās ieplūst vēsāks gaiss, tādēļ dienas laikā termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies vairs tikai +19…+23 grādu robežās, bet, atgriežoties ciklonu ietekmei, palaikam gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Piektdien gaidāms karsts un lielākoties sauss laiks. Debesīs mākoņu būs maz, to daudzums tikai pēcpusdienā sāks pākāpeniski palielināties no valsts rietumiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +30…+34 grādu atzīmei, vien vietām Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem zemāka temperatūra.

Sestdien naktī rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā pārsvarā valsts austrumos līs, vietām gaidāms arī pērkona negaiss, iespējams ar stiprām lietusgāzēm. Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses, negaisa laikā tas kļūs brāzmains. Savukārt svētdien atmosfēras spiediens atkal paaugstināsies, tādēļ laiks kļūs sausāks. Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienās lielākajā teritorijas daļā gaidāma vairs tikai +19…+26 grādi, karstākam laikam saglabājoties vien sestdien valsts dienvidaustrumos, kur termometra stabiņš vēl sasniegs +27…+30 grādus. Arī naktīs temperatūra pazemināsies – ja naktī uz sestdienu vēl dažviet gaidāma tropiskā nakts, tad naktī uz svētdienu gulēt jau būs vieglāk, jo gaiss atdzisīs līdz +10…+17 grādiem.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – palaikam līs un arī vējš brīžiem kļūs brāzmaināks. Intensīvāki nokrišņi sagaidāmi tieši pirmdien un ceturtdien, kad vietām ducinās pērkons. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks. Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien lielākajā daļā valsts gaiss vēl iesils līdz +22…+30 grādiem, bet tālākajās dienas karstums nedaudz atkāpsies un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +17…+25 grādus.

Lasiet arī:  FOTO | Ar otro piegājienu nosolīta Majoru muiža

youtube icon
Abonēt youtube