Anna Jansone. Foto: X @Džuris

“Diemžēl, diemžēl… Jāsaka, ka Anna ir gājusi bojā. Diemžēl… Jā, nav pilnīgi 100%. Jā  DNS ekspertīze vēl būs. Un pie viņas mani neielaida. Bet… tā godīgi, šaubām pamata īsti nav… nolādēts… cūcība… es rēķinājos, bet nebiju gatavs,” vietnē X ierakstījis rudenī pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis. Kā vēstīts, šonedēļ, iespējams, atrastas rudenī pazudušās māmiņas mirstīgās atliekas.

“Paldies visiem par atbalstu un palīdzību visā šajā periodā… un, piedodiet, ja jutīšu vajadzību te tuvākajā laikā vēl šo un to izrunāt par lietu un citādi… man reizēm prasās rakstiski un netēmējot individuāli, bet vienkārši… kā šeit.

Un vēl. Nezinu, vai man būs enerģija un laiks par šo cīnīties… bet būšu pateicīgs, ja jūs (un īpaši žurnālisti) neļausiet policijai atslābt un pateikt “atradās, lieta atrisināta, ko nu vairs”, bet palīdzēsiet izspiest, lai pēc iespējas vairāk noskaidro, kas īsti noticis,” vietnē X raksta Evertovskis.

Tāpat viņš sociālā tīkla lietotājiem lūdz ieteikt labus apbedītājus. “Steigas jau vairs īsti nav… Gribētos šoreiz izdarīt korekti, lai viss ir gludi…” tā Evertovskis.

Valsts policija saņēmusi informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu, ka atrasta tiešām Jansone, vietnē X informē Valsts policija.

Mirstīgās atliekas atrastas Kalnciema pagastā vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu. Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens, vēsta lsm.

Kā zināms, 2023. gada 1.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989.gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023.gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2.novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Pazīmes: sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

“Nu jau galīgi par ilgu tas pilnīgais klusums no policijas puses… Vai nu tiešām viņi taisa kaut kādu megasuperoperāciju, vai arī darbinieks, pie kā bija Annas lieta, ir aizgājis no darba…” savas sajūtas par policijas darbu pazudušās Annas Jansones lietā pirms kāda laika paudis viņas dzīvesbiedrs Juris Evertovskis.

“Es, protams, gribu cerēt, ka policija man neatbild uz info prasījumiem, jo ir aizņemti aktīvā un slepenā darbā, kura rezultātā tūlīt tūlīt atradīs Annu. Bet baidos, ka drīzāk viņiem nav laika ne darbiem pie šīs lietas, ne atbildēm par šo lietu…” vietnē X (iepriekš “Twitter”) savas sajūtas paudis Evertovskis.

“Šie mēneši man ir pagājuši burtiski ar zābakiem kājās, staigājot pa Ķemeru mežu brikšņiem. Nevaru pat izskaitīt, cik reižu esmu turp braucis,” tā žurnālam “Privātā Dzīve” iepriekš atklājis pazudušās Annas Jansones vīrs Juris Evertovskis.

Katru, pat vismazāko, meklēšanas maršrutu viņš rūpīgi atzīmē kartē. “Mēs pārbaudām mežus, purvus un ūdens krātuves,” izdevumam stāsta Evertovskis. Pārmeklējamā teritoija ir milzīga – 120 kvadrātkilometri, tāpēc uz apvidu, kur tika atrasts Annas nomātais auto, viņš dodas vismaz reizi nedēļā. Meklēšanu apgrūtina arī tas, ka gājiens Ķemeru meža apvidū ir fiziski izaicinošs, jābrien gan pa purvainām vietām, gan pa brikšņiem un krūmiem.

“Kad ziemā redzēju pie mājas nokusušu sniegu, mēdzu aizbraukt uz mežu, lai pārbaudītu, vai tur ir vērts pārmeklēt. Sniegs gan ilgi pieturējās. Bet pirmie aktīvie meklēšanas darbi mums bija šogad februārī, kad braucām ar laivu un pārbaudījām ūdens krātuves,” stāsta Juris Evertovskis.

“Lai arī mēs neesam atraduši Annu, domāju, ka joprojām pastāv iespēja, ka viņa ir dzīva. Varbūt meitas pēkšņās nāves dēļ viņa baidās, tāpēc slēpjas pie kāda laba drauga,” žurnālam norāda Evertovskis, atzīstot, ka joprojām gaida sievu mājās, bet meklēšanas darbi viņam palīdz saglabāt cerību. “Tas, ka mēs Annu neesam vēl atraduši, palielina cerības, ka viņa tomēr nav palikusi tajā apvidū. No otras puses, man ir sajūta, ka es ar šo meklēšanu atņemu laiku  kam citam. Piemēram, es varētu biežāk aizbraukt pie meitas uz kapiem…” atklāj Juris.

Ir cilvēki, kas viņam ieteikuši samierināties un dzīvot tālāk, tomēr viņš uzskata, ka meklējumi nedrīkst apstāties. “Mēs ar Annu vienmēr esam bijuši viena komanda. Iepazināmies pirms 15 gadiem studiju laikos, kad bijām 1. kursā. Bet kopā esam desmit gadu. Man bez viņas ir ļoti grūti…” žurnālam atklāj Annas Jansones dzīvesbiedrs.

Anna Jansone strādāja par fizikas un matemātikas skolotāju.

Lasiet arī: FOTO: Uzņem jaunu pašmāju komēdijseriālu par TV industrijas aizkulisēm

Lasiet arī: BIOR: Latvijā strauji izplatās jauns Covid-19 variants

Lasiet arī: VIDEO | Ceļš nav skrejceļš – Apvedceļš ar jauno grupas nosaukumu laiž klajā jaunu singlu

Lasiet arī:  Liktenīgas tikšanās – ko sola Marss Dvīņos no  21. jūlija līdz 5. septembrim

Lasiet arī:  FOTO | Ekspluatācijā nodots rekonstruētais Daugavas stadiona sporta laukums

Lasiet arī: VIDEO | Samanta Tīna ar jaunu dziesmu aicina sekot sevis labākajai versijai

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: Anna JansoneJuris EvertovskisLuīze Evertovska

youtube icon
Abonēt youtube