Anna Jansone. Foto: X @Džuris

“Vairs nezinu, ko darīt… mums visi lēmumi bija kopīgi. Par mājokļa iekārtošanu, par bērnu audzināšanu, par laika aizpildīšanu, par darbiem, par visu… Tik daudzas lietas biju atlicis, par kurām jāizlemj, kad būsim abi… Un tas viss atliktais tagad sabrūk… ko nu?” tā vietnē X (Iepriekš “Twitter”) raksta pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis. Kā vēstīts, šonedēļ, iespējams, atrastas rudenī pazudušās māmiņas mirstīgās atliekas.

“Un es ļoti gribētu apņemties vienmēr piedomāt, kā Anna gribētu un pieņemt tādu lēmumu, kādu mēs pieņemtu kopīgi. Bet es apzinos, ka nav iespējams tā reducēt cilvēku. Viņas viedoklis bija vērtīgs un svarīgs tieši tāpēc, ka viņa vienmēr iedomājās ko tādu, ko es nespēju iedomāties, viņa vienmēr zināja, ko es nezināju, izpētīja to, par ko es pat nezināju, ka jāpēta… Un to nu nekādi neaizvietos…” tā Evertovskis.

Tāpat viņš pateicas visiem sociālā tīkla lietotājiem, kas  pateikuši, ka arī cerēja un ticēja. “Paldies, ka mēs nenorakstām cilvēku, pirms informācija nav droša. Noturību un veiksmīgāku iznākumu tiem daudzajiem, kas savus mīļos vēl meklē!” tā Evertovskis.

Valsts policija saņēmusi informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu, ka atrasta tiešām Jansone, vietnē X informē Valsts policija.

Mirstīgās atliekas atrastas Kalnciema pagastā vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu. Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens, vēsta lsm.

“Diemžēl, diemžēl… Jāsaka, ka Anna ir gājusi bojā. Diemžēl… Jā, nav pilnīgi 100%. Jā, DNS ekspertīze vēl būs. Un pie viņas mani neielaida. Bet… tā godīgi, šaubām pamata īsti nav… nolādēts… cūcība… es rēķinājos, bet nebiju gatavs,” tā iepriekš  vietnē X ierakstījis Juris Evertovskis, reaģējot uz informāciju, ka šonedēļ, iespējams, atrastas rudenī pazudušās māmiņas mirstīgās atliekas.

“Paldies visiem par atbalstu un palīdzību visā šajā periodā… un, piedodiet, ja jutīšu vajadzību te tuvākajā laikā vēl šo un to izrunāt par lietu un citādi… man reizēm prasās rakstiski un netēmējot individuāli, bet vienkārši… kā šeit. Un vēl. Nezinu, vai man būs enerģija un laiks par šo cīnīties… bet būšu pateicīgs, ja jūs (un īpaši žurnālisti) neļausiet policijai atslābt un pateikt “atradās, lieta atrisināta, ko nu vairs”, bet palīdzēsiet izspiest, lai pēc iespējas vairāk noskaidro, kas īsti noticis,” vietnē X rakstījis Evertovskis.

Kā zināms, 2023. gada 1.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989.gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023.gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2.novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Lasiet arī: Kariņa VIP lidojumu skandāla dēļ ierosina jau ceturto disciplinārlietu

Lasiet arī: BIOR: Latvijā strauji izplatās jauns Covid-19 variants

Lasiet arī: Aicina demontēt vēl astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgā

Lasiet arī:  No pāra seriālā līdz attiecībām dzīvē – dienesta romāni kino industrijā 

Lasiet arī:  Atbalsta 9,6 miljonu eiro piešķiršanu par jau veiktajiem Rail Baltica būvdarbiem

Lasiet arī: Retrogrādais Merkurs augustā – padomi, kā uzlabot dzīvi mēneša laikā

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube