Foto: Pixabay/Verteller

“Jāatzīst: Valsts Valodas centrs (VVC) visai kvalitatīvi pazemojis un piesmējis kouču kopienu,” vietnē X raksta reklāmists Ēriks Stendzenieks, publicējot ierakstu, ka VVC apņēmies plašākai publikai skaidrot vārdus “spējraisis” un “spējraise”.

Izrādās, šie termini apstiprināti VVC sēdē jau 2023. gada 18. jūlijā, un šādi ieteicams teikt, runājot par nodarbi, ko tautā mēdz dēvēt par “koučingu”. Jāpiebilst, ka arī vietne “Tēzaurs” vārdu “spējraisis” skaidro kā personiskās izaugsmes treneri.

“Vispār jau pašiem arī nāktos dēvēties par vārdražiem, vārdviešiem vai jēdzienraišiem,” vietnē X piebilst Stendzenieks.

Minētais termins izraisījis neizpratni un pārsteigumu sociālā tīkla lietotājos. “Pārāk tuvu vārdam “speķrausis” un šis ir stratēģiski svarīgs vārds ikdienā”, “Tas ir jaunais Viagras nosaukums?”, “Spējraisijs ir kaut kas par ekstrasensiem, kas spējas atraisa”, “Pēc stāvdrāža šis bija gaidāms turpinājums” – šādi sociālā tīkla lietotāji reaģējuši uz VVC ierosināto jaunvārdu.

“Vēmiens nāk, dzirdot un lasot, kā tiek piegānīta skaistā latviešu valoda ar šādiem un līdzīgiem kropliem “jaunvārdiem”!” raksta vēl kāds X lietotājs. “Nezinu, kā citiem, bet man ir sajūta, ka valodas komisija patiesībā degradē valodu. Sagaidu, ka arī vārdam “degradēt” viņi pieķersies un aizstās ar kaut kādu nebūt nospējošanu,” komentē vēl kāds.

Lasiet arī:  No mušām uzpūsti ziloņi un citi pārspīlējumi – mīlestības un attiecību horoskops augustam

Lasiet arī:  VIDEO | Dons izdod devīto studijas albumu un aicina uz tikšanos Daugavas stadionā

Lasiet arī: Uzskatot, ka Latvijā jādzīvo tikai cilvēkiem ar baltu ādas krāsu, uzbrūk ēdienu piegādes kurjeram

Lasiet arī:  TV šovā atgriezīsies Agritas Bindres ģimene, kas savulaik nopelta sunīša Mailo dēļ

Lasiet arī:  FOTO | Unikālā operācijā Latvijā daļu bērna galvaskausa aizstāj ar 3D izdrukātu mākslīgo kaulu

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube