Foto: Pexels/cottonbro studio

Valsts kanceleja (VK) izsludinājusi iepirkumu “Koučinga pakalpojuma nodrošināšana augstākā līmeņa vadītājiem”, plānojot tam tērēt līdz pat 34 000 eiro.

Pieteikumu un piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 28. marts, liecina VK mājaslapā pieejamā informācija.

Minētais iepirkums neatstāja vienaldzīgus soctīklu lietotājus, tostarp reklāmistu Ēriku Stendzenieku, kurš vietnē X (iepriekš “Twitter”) ierakstījis: “Tā kā valsts kancelejas 34,000 eiro “koučinga pakalpojumu” iepirkumā uzvarējušajam koučam priekšā smags darbs, nedaudz to atvieglošu ar galvenajām tēzēm.” Viņa ieteiktās tēzes ir: ‘”Ja kaut ko ļoti vēlies – visa pasaule sadosies rokās!”, “Pieņem sevi, tad arī citi tevi pieņems!”, “Pirms cīņas iedomājies, ka esi jau guvis uzvaru!”, “Tavs galvenais ienaidnieks esi tu pats!”, “Nemeklē patiesību ārpusē, meklē to sevī!”, “Dzīvo tā, it kā šī diena būtu pēdējā!” un “Esi, kāds esi! Neesi, kāds neesi!””

Citas tēzes, kā arī idejas, kā realitātē varētu notikt šāds koučings, piedāvā arī citi sociālā tīkla lietotāji. Tā, piemēram, X lietotājs Nepareizais Moše Elons Šekelinskis domā, ka pirmā nodarbība varētu būt Paulu Koelju darbu lasījums. Tikmēr Brigita Smildziņa ierosina izlasīt grāmatu “Noslēpums”, retoriski vaicājot, vai tas nebūtu lētāk.

Arī Gunārs Božis publicē grāmatu sarakstu kā obligāto literatūru, kas koučinga nodarbību dalībniekiem būtu jāizlasa, lai viņi varētu produktīvi piedalīties nodarbībās. Starp viņa ieteiktajām grāmatām ir “Bagātais tētis, nabagais tētis” un daudzas Paulu Koelju grāmatas.

“Vizualizē savus mērķus kā sviestmaizi – slāni pa slānim, bet neaizmirsti par apņēmības sieru!”‘  – piedāvājot šādu tēzi, iepirkuma uzvarētājam darbu vēlas atvieglot X lietotājs Normunds X. Arī X lietotāja Agnijita iesaka vairākas tēzes, kas  koučam atvieglotu darbu, piemēram, “Tu jau zini visas atbildes”, “Ja tu smagi strādā, tad dari kaut ko nepareizi, darbam jābūt vieglam un bez piepūles”, “Velti stundu dienā mieram un tam, lai ieklausītos sevī” un “Atraisi savu potenciālu”.  Tikmēr Dzintara ieteikums ir:  “Ja regulāri mazgāsies un mainīsi veļu, no tevis neizdalīsies slikta smaka un sabiedrība to novērtēs pozitīvi”, bet Svaiga iesaka: “Dzīvo dzīvē dzīvu dzīvi, dzīvam dzīvē dzīva dzīve.”

Daudzi soctīkla lietotāji dalās mazāk un vairāk zināmos sakāmvārdos, tautas parunās un citātos, kas, viņuprāt, varētu tikt izmantoti koučinga nodarbībās augsta līmeņa vadītājiem Valsts kancelejā.

Lasiet arī: Labāko draugu horoskops: ciešākās draudzības saites, ko katrai no zodiaka zīmēm sola zvaigznes

Lasiet arī: Lelde Ceriņa publisko seksīgus foto un dalās pārdomās par dzīvi pēc šķiršanās

Lasiet arī: Kariņa sieva: Krišjānis nav lidojis atpūsties, ēst vai dzert uz Latvijas tautas rēķina

Lasiet arī: Mūsdienu Staļins – skandalozi un, iespējams, nezināmi fakti par «pārvēlēto» Putinu

youtube icon
Abonēt youtube