Foto: Pixabay/ Pic_Panther

Ceturtdien, 26.septembrī, no plkst.08:30 līdz 09:30 pie Saeimas Jēkaba ielā 11 norisināsies dziedošais protests par laulību vienlīdzību Latvijā, Rīgas Kvīru korim šādi atzīmējot savu pirmo gada dienu.

Pasākuma ietvaros uzrunas sniegs Saeimas frakcijas “Progresīvie” vadītājs Andris Šuvajevs, ģimenes tiesību aktīviste un juriste Evita Goša un kultūras ministre Agnese Lāce, savukārt ar muzikālām performancēm uzstāsies Rīgas Kvīru koris, informē kora pārstāvji.

Protests tiek rīkots, lai vērstu sabiedrības uzmanību tam, ka, lai arī šī gada 1.jūlijā pieņemtais partnerības regulējums ir liels solis ceļā uz sabiedrības lielāku izpratni par dažādību, tas diemžēl neatrisina vairākas būtiskas problēmas, īpaši attiecībā uz bērnu tiesību aizsardzību viendzimuma pāru ģimenēs. Partnerības likums nepiedāvā pilnu tiesisko aizsardzību, un daudzos jautājumos tas ir nepilnīgs – ģimenes netiek pilnībā atzītas, un mantojuma tiesību problēmas vēl joprojām paliek neatrisinātas.

Dziedošo protestu organizē neformālā jauniešu grupa “HARP” sadarbībā ar Rīgas Kvīru kori un biedrību

“Mēs, LGBTKIA+ kopienas pārstāvji, maksājam nodokļus un pildām pienākumus kā jebkurš atbildīgs pilsonis, taču mūsu ģimenes nav pasargātas likuma priekšā,” norāda pasākuma organizatori.

Protests ir daļa no jauniešu iniciatīvas veicināt LGBTKIA+ vienaudžu iesaisti politiskajos procesos un veidot iekļaujošāku sabiedrību, kā arī pieprasīt pilnvērtīgu Satversmes tiesas lēmuma izpildi un laulību vienlīdzības ieviešanu, kas nodrošinātu vienādas tiesības visām ģimenēm Latvijā, tostarp – viendzimuma pāru ģimenēm.

Lasiet arī: Ar jautriem pasākumiem un krāšņu gadatirgu Rīgā godinās Miķeļdienu

Lasiet arī: Eksperts: Latvijas ekonomikas stāvoklis nav spīdošs, taču labāks nekā Igaunijā

Saistītās tēmas: LGBTKIA+protestsRīgas Kvīru koris

youtube icon
Abonēt youtube