Foto: Pexels
Kā zināms, senie latvieši īpaši piekopa svētku tradīcijas, arī svētku galdam ir liela nozīme. Senie latvieši ticēja, ka Vecgada vakarā ir daudz jāēd, lai nākamais gads būtu vareni bagāts – veiksmes un laimes pilns.
Kādiem ēdieniem tad jābūt uz svētku galda Vecgada vakarā un kāpēc?
* Zirņi, lai nebūtu jāraud;
* Skābi kāposti, lai būtu salda dzīve;
* Pīrāgi, lai būtu mājīgums un omulība;
* Āboli jāēd skaistumam;
* Pupas, lai būtu daudz bērnu;
* Bietes, lai būtu karstas asinis;
* Dzērvenes, lai sārti vaigi;
* Rutki, lai laba veselība;
* Piparkūkas, lai grezna dzīve;
* Zivis jāēd, lai būtu bagātība;
* Cūkas ribas un šņukurs, lai spēks un laime;
* Zāļu tēja ar medu, lai svētība.