Polijas karavīru grupa, kura piedalījās nupat noslēgušajās starptautiskajās militārajās mācībās “Saber Strike 2016″ Latvijā trešdien apmeklēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) un nodeva saziedotās plīša rotaļlietas slimnīcas mazajiem pacientiem, aģentūru BNS informēja Polijas vēstniecībā.

Rotaļlietas saziedojuši Žagaņas Motorizētās brigādes garnizona iedzīvotāji īpašas sabiedriskās akcijas laikā. To nodošanas pasākumā piedalījās Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska un militārais atašejs pulkvedis Romans Opalahs, kā arī BKUS valdes loceklis Aigars Pētersons un slimnīcas interešu izglītības pedagogi.

Pasākuma laikā poļu karavīri pauda cerību, ka dāvinātās rotaļlietas raisīs smaidus slimo bērnu sejās. Šādā veidā karavīri velējās pateikties Latvijas sabiedrībai par lielisko uzņemšanu uzturēšanās laikā Latvijā. Slimnīcas pārstāvji, pateicoties par dāvinājumu, karavīriem pasniedza draudzības apliecinājumus. Tikšanās laikā tika arī runāts par BKUS sadarbību ar Polijas medicīnas iestādēm, tai skaitā ar universitāšu klīniskajam slimnīcām Varšavā, Gdaņskā un Krakovā.

Pašlaik noslēdzas poļu karavīru teju mēnesi ilgā uzturēšanās Latvijā, tālāk viņi dodas uz citām Baltijas valstīm – 30.jūnijā uz Igauniju, kur būs līdz 31.jūlijam, bet pēc tam uz uz Lietuvu. Abās šajās valstīs poļu karavīri turpinās dalību starptautiskajās militārajās mācībās.

Jau ziņots, ka no 11.jūnija līdz 21.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajās teritorijās norisinājās starptautisko militāro mācību ” Saber Strike ” lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalījās karavīri no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas. Apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību laikā karavīri trenējās veikt uzbrukuma un aizsardzības uzdevumus bataljona līmenī, integrējot tuvā gaisa atbalstu uzdevumu veikšanā.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube