Katru gadu UNESCO pasaules mantojumu saraksts tiek papildināts ar jauniem objektiem. 2016.gada jūlijā komisija pieņēma 8 jaunus objektus – katru no tiem patiešām ir vērts iekļaut gan UNESCO sarakstā, gan savā ceļojumu sarakstā!

Sangajas Nacionālais parks. Sudāna.

Nacionālajā parkā atrodas koraļļu sala, kas atrodas 25 kilometru attālumā no Sudānas krastiem.

Kančendžangas kalnu masīvs. Indija

Šis milzīgais nacionālais parks var pārsteigt pat pieredzējušu ceļotāju. Šeit ir viss, ko sirds vēlas – plašas ielejas, dziļi ezeri, kalni un simtgadīgi meži. Kančendžangas teritorijā ir pat ledājs, un vietējie uzskata, ka tā ir svēta vieta.

Le Corbusier” arhitektūra

Konstruktīvists Le Corbusier ir strādājis vairāk kā desmit valstīs. Viņa arhitektūras darbus var redzēt Argentīnā, Beļģijā, Francijā, Vācijā, Indijā, Šveicē un Japānā. Kopš šī gada jūlija tie visi ir daļa no UNESCO pieminekļiem.

Dasht-e Lut tuksnesis. Irāna

Šis tuksnesis tiek uzskatīts par karstāko vietu uz planētas. Vietējā temperatūra šeit var sasniegt pat vairāk kā +70 grādus pēc Celsija skalas. Dažos īpaši sausos apvidos tuksnesī nespēj izdzīvot pat baktērijas.

Filipīnu arheoloģiskais komplekss. Grieķija

Maķedonijas karalis Filips II nodibināja šo kompleksu vēl 357 gadus pirms mūsu ēras. Pilsētiņa ieņēma stratēģisku vietu uz tirdzniecības ceļa starp Eiropu un Āziju. Tieši šeit, saskaņā ar tradīciju, apustulis Pāvests ir radījis vienu no pirmajām kristiešu kopienām.

“Stechkov” monumentālie viduslaiku kapakmeņi. Bosnija un Hercogovina

Šie kapakmeņi atrodas četru valstu – Bosnijas, Hercogovinas, Horvātijas, Černogorijas un Serbijas – teritorijā. Tie sauktie “Stechkov” kapakmeņi ir izgatavoti no kaļķakmens un tie ir rotāti ar sarežģītiem griezumiem, kas raksturīgi viduslaiku Eiropas kultūrai.

Shen Nong Jia mežu rajons. Ķīna

Pat Ķīnas centrālajos rajonos vēl ir vietas, kas ir cilvēku neapdzīvotas. Šajā vietā vēl aizvien ir saglabājušās dažas retas dzīvnieku sugas: ķīniešu lielais salamanders, zeltdeguna pērtiķis, plankumainais leopards un Himalaju melnais lācis.

Reviljahihedo salas arhipelāgs. Meksika

Arhipelāgs atgādina četras vulkāniskās salas – Clarion, San Benedicto, Roca Partido un Socorro. 1994.gadā šeit tika atklāts biosfēras rezervāts, kura teritorijā jebkādas cilvēka darbības ir aizliegtas.

Saistītās tēmas: ArhitektūraPieminekļiUNESCO

youtube icon
Abonēt youtube