Baltkrievu grupa “Super Besse” piedāvā dziesmas “Dym” videoversiju un dodas uz festivālu “Laba Daba”.

“Dym” (Dūmi) ir trešā un noslēdzošā daļa grupas statisko videoklipu triptihā. Iepriekš publiskotas videoversijas dziesmām “Mne Vse Odno” un “Nasilie”.

“Visas trīs dziesmas un klipus vieno katram pazīstamā ikdienas rutīnas sajūta, kad garas darba dienas seko cita citai, nedodot iespēju “pārstartēt” prātu un sakārtot domas,” stāsta grupas dalībnieki.

Dziesma “Dym” sākotnēji tika publicēta kā b-puse grupas 7″ vinila singlam “Nasilie”, kas šā gada aprīlī tika izdots limitētā 30 eksemplāru tirāžā, atzīmējot starptautisko Mūzikas veikalu dienu (Record Store Day). Kopš jūlija sākuma singlu var noklausīties plašāks klausītāju loks “Bandcamp” vietnē.

“Dym” videoklips tapis laikā starp divām “Super Besse” vizītēm Latvijā. Nesen grupa uzstājās “Positivus” festivālā, bet šajā nedēļas nogalē dodas uz festivālu “Laba Daba”, kur tās koncerts notiks piektdien, 5.augustā, plkst.21:30 uz Lāča skatuves.

“Super Besse” ir baltkrievu coldwave/post punk trio, dibināts 2013.gadā Minskā. 2015.gadā “Super Besse” noslēdza līgumu ar Latvijas mūzikas izdevniecību “I Love You Records”, kas izdeva grupas debijas albumu “63610*” un singlu “Nasilie”.

Pēc vasaras festivālu sezonas grupa atgriezīsies ierakstu studijā, lai pabeigtu darbu pie nākamā albuma, kura iznākšana plānota gada nogalē, turpinot sadarbību ar apgādu “I Love You Records”.

 

 

Saistītās tēmas: LABA DABASuper BesseVideo

youtube icon
Abonēt youtube