Vanna, kas smaržo pēc ziediem vai tikko plūktiem augļiem, ir īpaši vilinoša, un jāteic, ka gandrīz ikviens mīl relaksējošu atpūtu vannā. Tomēr, jāatzīst, ka dažādu vannas bumbu, pienu un citu piedevu iegāde ir visai dārgs prieks. Ko darīt tad, ja dievini šāda veida relaksējošās vannas, bet pirkt neko nevēlies?

Mums ir pavisam vienkāršs risinājums – izgatavo vannas bumbu savām rokām!

Sastāvdaļas:

Mērtrauks, bļodiņa, putojamā slotiņa
Soda
Citronskābe
Raganu lazdas aerosols (bez ūdens)
Ēteriskā eļļa (kādu smaržu vien vēlies, tikai ne uz ūdens bāzes)
Dabīgā pārtikas krāsviela (ne uz ūdens bāzes)
Pipetes
Kēksu panna
Vaska papīrs
Materiāls kastītēm

Atceries, neviena sastāvdaļā nedrīkst saturēt ūdeni, savādāk citronskābe ar sodu sāks putot un bumba būs pa galam vēl nemaz neuztaisīta.

Vienai partijai būs nepieciešama 1 tase sodas, puse tases citronskābes – ar šo pietiks aptuveni 12 vannas bumbiņām, kuras liksi kēksu formiņās.

Sāc to to, ka bļodā vai lielā krūzē ieber krūzi sodas, to kārtīgi izmaisi, lai viss ir viendabīgā pulverī. Ja vēlies, sodu izber cauri sietiņam.
Pēc tam pievieno pusi krūzes citronskābi. Visu kārtīgi izmaisi viendabīgā pulverī. Jo viendabīgāk būsi samaisījusi, jo vienmērīgāka būs vannas bumba.

Tagad pievieno ēterisko eļļu. Daudzums, ko pievieno ir atkarīgs tikai no tevis (vienai partijai vidēji liek 3 ml eļļas). Atceries, ka tiklīdz vannas bumba ūdenī izšķīdīs, vājāka paliks arī eļļas smarža. Tādēļ nebēdā, ja šķiet, ka esi pielikusi par daudz. Rūpīgi izmaisi. Maisīšanas process ir visilgākais. Jārūpējas par to, lai nav nekādu sabiezējumu, masai jābūt viendabīgai.

Pievieno krāsvielu. Tā nedrīkst būt uz ūdens bāzes. Ar šo gan nepārspīlē, tu jau negribi, lai vanna iekrāsoja zila, un tava āda pēc tam ar.
Visu kārtīgi izmaisi, ja nepieciešams, izirdini nevienmērīgās vietas ar rokām.

Laiks raganu lazdai. Izmanto pūšamo flakonu. Skaidri nevar pateikt, cik daudz pūtienu būs nepieciešams. Jāpievieno raganu lazda tik daudz, līdz masa rokās sāk salipt un veidot ko līdzīgu bumbai. Kad masa sāk salipt, pietiek!

Gatavo masu liec sevis izvēlētā traukā, formā. Atceries, ka tev ir maz laika, tādēļ labi noder kēksu panna, tajā ātri iespējams salikt izveidoto masu.

Kad masu liec traukā, pārliecinies, ka tā ir kārtīgi iespiesta. Jo spēcīgā saspiedīsi masu, jo spēcīgāk kopā turēsies tavas izveidotās vannas bumbas. Dari tā, lai traukā vairs nav vietas ne gramam masas.

Pēc tam, 10 min ļauj “atpūsties”.

Kad laiks ir beidzies, uzmanīgi apgriez formu otrādi un uz vaska papīra izspied ārā gatavās bumbas, tur tev būs jāļauj tām izžūt pavisam. Pāris stundas vannas bumbas kustināt nevajadzētu.
Ja mājās ir mitrs gaiss, vannas bumbām, iespējams, būs nepieciešams ilgāks laiks, lai pilnībā izžūtu.

Kļūsti radošs!

Vannas bumbu masai pievieno vairākas krāsas, lai būtu vēl interesantāk, pievieno katrai bumbai kādu lavandas ziediņu, rožu lapu. Tāpat vari iejaukt dažādu krāsu pulverus. Viss aprobežojas tikai ar tavu izdomu.

Tikai neizmirsti masu traukā saspiest pēc iespējas spēcīgāk!

Ja vēlies savām rokām taisītās vannas bumbas pasniegt kā dāvanu, vari tās ielikt arī pašdarināta kastītē.

Atceries! Viss aprobežojas tikai ar tavu iztēli. Esi radoša! 

Avots: somethingturquoise.com

Saistītās tēmas: atpūtaDIYpaštaisītsrelaksējošivannas bumbas

youtube icon
Abonēt youtube