Partija “Vienotība” neatbalsta Ingas Koļegovas kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam, pirmdien pēc tikšanās ar Koļegovu žurnālistiem sacīja partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

“Pamatojums šādam lēmumam nav tik daudz viņas profesionālās zināšanas, bet tas ir saistīts ar to, ka cilvēkam, kurš ieņem VID ģenerāldirektora amatu, ir jābūt absolūti nevainojamai ienākumu deklarācijai. (..) Lai arī darījumi ir likumīgi – vismaz Koļegovas kundze saka, ka tie ir likumīgi – tie ir ļoti grūti saprotami, diskusijā neviens nepārmet viņai par šiem darījumiem, bet man šķiet, ka šim konkrētajam amatam ļoti skaidri vajadzētu būt absolūti nevainojamai deklarācijai,” teica Piebalgs.

“Vienotības” ieskatā uz VID ģenerāldirektora amatu jārīko jauns konkurss ar mainītiem nosacījumiem. “Mēs, piemēram, piekristu, ka šī konkursa ietvaros VID vadītājam ir lielāka alga vai kaut kas citāds, bet tikai šādā procesā mēs nonākam pie VID ģenerāldirektora, kuru arī sabiedrība atzīst par pilnīgi nevainojamu šim amatam,” sacīja partijas vadītājs.

Savukārt Koļegova atzina, ka “Vienotības” lēmums viņai ir pārsteigums, taču plašāk to nekomentēja.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola sacīja, ka lēmums par Koļegovas kandidatūras neatbalstīšanu nevar tikt pieņemts, balstoties uz šķietamām neatbilstībām deklarācijā, un nav pieņemami baumu līmenī graut Koļegovas reputāciju vai dzīvi. Ministres ieskatā Koļegovai ir atbilstošas prasmes, lai veiksmīgi tiktu galā ar VID ģenerāldirektora amata pienākumiem.

Vienlaikus Reizniece-Ozola uzsvēra, ka kļūdas Koļegovas amatpersonas deklarācijā ir jālabo un viņai tās ir jāskaidro, taču, balstoties uz tām, nevar noraidīt kandidatūru. “Cik man zināms, VID šobrīd ir skaidrība par amatpersonas deklarācijā iekļauto informāciju. (..) Ja dienestiem ir vēl papildu kas nepieciešams vai kādas pārbaudes, viņiem katram ir jādara savs darbs un arī jāizdara savi secinājumi. Manuprāt, tas ir tikai normāli, skaidrībai ir jābūt, bet politiski mēģināt apgalvot, ka ir kādam nopietnas problēmas, un uzburt tādu aizdomu ēnu par cilvēku, kurš ir strādājis jau vairākus gadus valsts pārvaldē, tikai tādēļ vien, ka ir izvēlēts kā iespējamais VID vadītāja kandidāts, manuprāt, tas liecina par nevēlēšanos VID ieviest pārmaiņas,” teica ministre.

Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) aģentūrai BNS pauda, ka ZZS joprojām atbalsta Koļegovas kandidatūru.

Viņš piebilda, ka ZZS valde sanāks kopā un domās, kādi būs tālākie soļi saistībā ar “Vienotības” pausto noraidījumu Koļegovas kandidatūrai.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: politikaVIDVienotība

youtube icon
Abonēt youtube