Arvils Ašeradens. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

“Finanšu ministrija ir atbildīga par godīgas nodokļu politikas realizāciju un ēnu ekonomikas apkarošanu. Arvils Ašeradens vada gan Finanšu ministriju, gan ir partijas “Vienotība” priekšsēdētājs. Publiski izskanējušas ziņas par iespējamu ilgstošu un sistemātisku aplokšņu algu maksāšanu viņa vadītajā politiskajā partijā. Nav pieļaujams, ka Finanšu ministriju, tostarp pārraugot Valsts ieņēmumu dienesta darbu, turpina vadīt cilvēks, pār kura vadīto politisko organizāciju gulstas nopietnas aizdomas par nelikumīgu rīcību,” uzskata politiskais spēks “Apvienotais saraksts”.

Lai novērstu kaitējumu valsts pārvaldes reputācijai un samazinātu iespējamo likumpārkāpumu iemeklēšanas ietekmēšanas riskus, Saeimas frakcijas “Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija” (turpmāk – Apvienotais saraksts) deputāti iesnieguši finanšu ministra Arvila Ašeradena demisijas pieprasījumu.

“Ziņas par iespējamu aplokšņu algu maksāšanu valdošās partijas “Vienotība” darbiniekiem nav tikai kliedzošs visatļautības un superliekulības paraugs, bet atstāj graujošu iespaidu uz godīgiem nodokļu maksātājiem un iespēju realizēt efektīvu ēnu ekonomikas apkarošanu,” komentē Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

Kā vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”, tā rīcībā nonākuši  vairāki bijušā partijas biroja vadītāja Normunda Orleāna rakstīti iesniegumi valdei un ētikas komisijai par iespējamajiem pārkāpumiem partijas vadībā.

Bijušais “Vienotības” biroja darbinieks vērsies pret partiju tiesā. Vēl pirms prasības iesniegšanas darbinieks cēlis trauksmi, rakstot iesniegumus KNAB un Valsts ieņēmumu dienestam (VID), apvainojot partijas vadību par aplokšņu algu maksāšanu biroja darbiniekiem, ziņo raidījums.

Lasiet arī: VDD pērn izmeklējis līdz šim lielāko spiegošanas gadījumu skaitu Latvijā

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 8. – 14. marts

Lasiet arī: Staltbriežu vajāšana Saldus novadā: gan šauti, gan mēģināti notriekt ar auto

Lasiet arī: Dumpis: Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu

Lasiet arī:  VIDEO | «Mudaks tu esi, Stasik!» – Pugačova atbild Krievijas aizstāvim Mihailovam

Lasiet arī: Meklē ilgtermiņa nomnieku Mežotnes pils kompleksam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: aplokšņu algasArvils AšeradensVienotība

youtube icon
Abonēt youtube