Rio olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā organizatori runāja par zaļu vidi. Taču tie noteikti nerunāja par zaļu peldbaseinu ūdens sporta centrā “Maria Lenk”.

Taču otrdien peldbaseina ūdens, kurā notika sieviešu daiļlēkšana no 10 metru platformas, un kuru pirms tam apstiprināja kā niršanai labu, pēkšņi pārvērtās zaļš.

Pirmdien ūdens šajā peldbaseinā joprojām bija zils, un nav nekādu zināmu izskaidrojumu, kādēļ otrdien ūdens kļuvis zaļš.

Ūdens sporta centra “Maria Lenk” ūdens tika testēts, un tajā netika atrastas vielas, kas būtu dzīvībai bīstamas sportistiem. “Mēs izmeklēsim šo gadījumu,” intervijā stāsta amatpersonas.

Kas ir visinteresantākais, ūdens sporta centrā atrodas divi peldbaseini, kuri ir viens otram blakus, tomēr otrajā baseinā ūdens ir absolūti normāls.

Londonas olimpisko spēļu čempions daiļlēkšanā no 10 m tramplīna – amerikānis Deivids Boudijs savā Twitter kontā ierakstījis asprātīgu jautājumu par to, vai šodien ir Svētā Patrika diena.

Tāpat daudzi izrādīja neizpratni un savos Twitter kontos apsprieda, vai tās ir aļģes, kaut kas toksisks vai tomēr urīns.

Tomēr jāteic, ka šis zaļais peldbaseina ūdens nav traucējis Ķīnas sportistiem iegūt zelta medaļas, Malaizijas sportistiem sudrabu un Kanādai bronzas medaļas.

 

 

 

youtube icon
Abonēt youtube