Valsts prezidents pirmdien Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā pateicās klātesošajiem, kuri par viņu lūdza slimības laikā.

“Jūsu ticība man dod spēku,” teica prezidents, apvaldot asaras. “Lai mūs visus apvieno kopīga lūgšana par mūsu zemi, valsti un tautu,” aicināja Vējonis.

Prezidents arī vēlēja klātesošajiem ticēt labajam. “Kamēr mēs ticēsim labajam, kamēr būs stipras ģimenes un mīlestība mūsu vidū, Latvija būs stipra un saliedēta. Mēs varēsim dzīvot drošībā un pārticībā. Mēs būsim svētīti savā zemē. Tuvāko mīlestība un līdzcietība ir miera un saticības avots, kas šobrīd ir tik nepieciešams arī Eiropā un daudzviet citur pasaulē,” teica Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka ikvienam ir iespēja savās ikdienas rīcībās piepildīt augstas morālas vērības, tā darot pasauli labāku, vairojot mieru un labklājību. “Tuvāko mīlestība sākas ar vismazākajām lietām. Mums var arī nebūt daudz naudas, bet mums vienmēr ir laiks, kāds labs vārds, smaids un uzmanība, ko varam veltīt cilvēkiem, kuri mums ir līdzās,” norādīja Vējonis. Prezidents arī apliecināja, ka Aglonas svētki caur ticību sniedz dziļu kopības sajūtu un cerību nākotnei.

Baznīcas pārstāvji pateicās prezidentam par viņa klātbūtni Aglonas svētkos, kā arī ar ziediem un dziesmu sveica Vējoni un viņa sievu Ivetu Vējoni 50 gadu jubilejās, kuras abi svinēja šogad.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Vējonis nonāca slimnīcā, kur viņam tika veikta sirds vārstuļa operācija pēc sepses infekcijas. Vējonis slimnīcā atradās ilgāk nekā mēnesi – no 18.janvāra līdz 26.februārim, taču turpināja strādāt ar dokumentiem un daļēji pildīt Valsts prezidenta pilnvaras.

Valsts galvenās amatpersonas piedalīsies svētku pasākumos Aglonā. Svētajā Misē pirmdien piedalījās ne tikai prezidents, bet arī premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Aglonas Bazilikā pavēstīja, ka Svētajā Misē pirmdien pulcējušies aptuveni 50 tūkstoši ticīgo.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki 11.-15.augustā ir gada lielākie katoļu svētki, kas Aglonā – starptautiskas nozīmes svētvietā Latvijā – pulcē tūkstošiem katoļu un citu konfesiju ticīgo gan no Latvijas, gan citām valstīm. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki atzīti par valsts nozīmes pasākumu, un tiem tiek piešķirti līdzekļi arī no valsts budžeta.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: AglonaLūgšanasPrezidents

youtube icon
Abonēt youtube