Vija Kudiņa. Foto: Facebook @Maizes Muzejs

Preiļu novada Aglonas pagasta Maizes muzeja saimniece Vija Kudiņa pārdzīvojusi smagu insultu un viņai priekšā garš rehabilitācijas un atlabšanas ceļš, vietnē “Facebook” atklāj viņas tuvinieki.

“Šobrīd ir situācija, kurā ir jāprasa palīdzība jums – dārgie ciemiņi, draugi un garāmbraucēji. Mēs būsim pateicīgi par ikvienu ziedojumu,” norādīts paziņojumā, kas publiskots vietnē “Facebook”, aicinot ziedot naudu Vijas Kudiņas ārstēšanai.

“Vijai ir daudz tik pat čaklu un sirdsmīļu draugu, kā viņa pati… tāpēc ja Jums ir ko ieteikt saistībā ar rehabilitāciju vai varat kā palīdzēt, dodiet mums ziņu!” norādīts Maizes muzeja ierakstā vietnē “Facebook”, ar ko dalījušies vairāk nekā 7000 lietotāju.

Ziedojumus lūdz pārskaitīt uz Vijas dēla Ivara Kudiņa kontu LV24RIKO0001050997292, maksājuma mērķī norādot “Ziedojums Vijas Kudiņas ārstēšanai”.

“Un pat ja Tu nevēlies vai nespēj ziedot, iegriezies Maizes muzeja veikaliņā, atbalsti Viju, nopērkot mūsu maizīti – tas jau būs ļoti daudz, un Tu mums ļoti palīdzēsi!” teikts ierakstā, uzsverot, ka Maizes muzejs, ceptuve un veikals turpina strādāt, tikai, kā allaž, iepriekš jāpiesakās, ja ir vēlēšanās apmeklēt tieši muzeju.

Daudzi Viju Kudiņu iepazina “Latvijas Televīzijas” raidījuma “Īstās latvju saimnieces”. otrajā sezonā kā labi zināmu maizes cepēju no Aglonas. Vija ir kompānijas dvēsele, kurai pēc trāpīga vārda kabatā nav jāmeklē. Kaut arī ikdiena lielākoties paiet maizes ceptuvē vai sarunās ar Maizes muzeja apmeklētājiem, Vija gatavo arī senos latgaļu ēdienus, klāj godu galdus un cienā viesus ar īstiem latgaļu kulinārā mantojuma gardumiem, tā LTV raidījumā pieteikta Vija Kudiņa.

Lasiet arī: Aina Poiša atgriežas televīzijā ar Gruzijā filmētu attiecību šovu

Lasiet arī: VIDEO | Bijušais Valkas mērs  Krauklis savai jubilejai par godu iedzied dziesmu

Lasiet arī: Siguldas Opermūzikas svētku organizatori lauž līgumu ar slavenu solisti, kura uzstājusies Krievijā

Lasiet arī: Ķīniešu Jaungads: rituāli veiksmes piesaistīšanai, pielabinoties Pūķim

Lasiet arī: Lielbritānijas karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis

Lasiet arī: Seriāla Nelūgtie viesi otrajā sezonā nozīmīga loma tikusi arī ekspremjeram Repšem

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: AglonaMaizes muzejsVja Kudiņa

youtube icon
Abonēt youtube