Ir ļoti svarīgi savu dienu uzsākt ar pozitīvu noti, jo rīts ir tas laiks, kas nosaka, cik veiksmīga vai neveiksmīga būs atlikusī diena. Neskaitāmi daudz cilvēku ir rakstījuši par to, kā pozitīvā noskaņojumā uzsākt rītu, tomēr katru rītu gribas sākt ar modinātāja atlikšanu vēl par pāris minūtēm.

Problēmas sākas tad, ja esam latiņu uzlikuši pārāk augstu. Ir labi, ja visu darām pamazām, tad ir vieglāk tiekties uz mērķiem un nepadoties pie jau sasniegtā. Visa pamatā ir sākt ar mazumiņu un darīt to nepārtraukti.

Šeit būs seši vienkārši padomi, kā mokošos rītus padarīt daudz patīkamākus un pieņemamākus.

1. Esi pateicīgs. Pateicība ir ļoti spēcīga un laimīga emocija. Šī emocija mums ļauj būt piezemētiem, nes prieku un mieru. Un tas prasīs vien nieka minūti. Pirms kāpt ārā no gultas, atgādini sev par lietām, par kurām esi patiesi pateicīgs. Un nav vajadzīgs milzīgs saraksts, pietiks vien ar 3 lietām.

2. Izstaipies. Saprotams, ka jums ir drudžains darba grafiks un reizēm jums nav laika pat sev. Arī rīta vingrošanas sesijai nav laika. Tomēr atlieciet visus šos ieganstus un attaisnojumus malā uz vismaz 2 minūtēm. Pāris minūtes staipīšanās jums dos pietiekami daudz fizisko kustību brīvību un ķermeņa elastību. Tā palīdz palielināt gaisa cirkulāciju organismā un pat spēj nomierināt prātu.

3. Meditē. Vien pāris minūtes klusumā ir viss, kas jums nepieciešams. Meditācija ļauj saglabāt mieru un būt daudz produktīvākam.

4. Apskauj kādu. Zinātniski pierādīts, ka apskāvieni palielina laimes hormonus, dziedē trauksmes un stresa sajūtu. Tādēļ  nebaidies no rīta kādu apveltīt ar apskāvienu un saņemt kādu.

5. Vismaz divas minūtes pasapņo. Vīzija un sapņi ļauj uzlabot veselību. Lai būtu vienkāršāk to izdarīt, savā telefonā izveido albumu ar fotogrāfijām, kuras patiesi iedvesmo un motivē. Katru rītu vismaz divas minūtes apskati šīs fotogrāfijas un iztēlojies savu ideālo dzīvi. Sapņo pamatīgi un ar vērienu!

6. “Buries” pie sevis. Paskaties uz sevi spogulī un saki:”Es Tevi mīlu!” Iespējams, pāris sekundes jutīsies kā muļķis, bet nepretojies un saki to no sirds. Sevis mīlēšana un novērtēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā pacelt pašapziņu. Ir ļoti svarīgi uzsākt dienu pārliecinātam un apmierinātam pašam ar sevi.

Sāc savu rītu ar pozitīvu noti un nepaļaujies uz nejaušībām. Esi pats savas laimes kalējs!

Saistītās tēmas: atmošanāsmeditācijarītsstaipīšanās

youtube icon
Abonēt youtube