Latvijas šķēpa metēja Madara Palameika otrdien ar pirmo metienu izpildīja Riodežaneiro olimpisko spēļu fināla normatīvu, bet Sinta Ozoliņa ieņēma 14. vietu un kā otrā palika aiz finālistu strīpas.

Palameika kvalifikācijas B grupā pirmajā mēģinājumā šķēpu meta 63,03 metru tālumā, par trim centimetriem izpildot fināla normatīvu.

Tikmēr Sinta Ozoliņa kvalifikācijas sacensības iesāka ar 60,92 metru tālu metienu, bet otrajā piegājienā šķēpu meta 58,08 metru tālumā, kamēr trešais mēģinājums latvietei netika ieskaitīts.

Ar savu uzrādīto rezultātu Palameika bija astotā, bet Ozoliņa ieņēma 14. vietu. Kā pēdējā fināla vagonā ielēca austrāliete Ketrīna Mičele, kuras rezultāts bija 61,63 metri.

Savukārt labāko metienu kvalifikācijā veica Marja Andrejčuka, kura ar 67,11 metriem laboja Polijas rekordu un kļuva par sezonas līderi. Otrais tālākais metiens padevās divkārtējai olimpiskajai čempionei Barborai Špotākovai, kura šķēpu meta 64,65 metru tālumā, bet trešo rezultātu uzrādīja Sara Kolaka, kura ar 64,30 metriem laboja Horvātijas rekordu.

Tālāk par 63,00 metriem meta astoņas sportistes, bet četras šķēpa metējas finālā iekļuva ar rezultātu.

Palameika šogad metusi 65,86 metrus, atpaliekot no Andrejčukas, titulētās Špotākovas (66,87 un 66,06), vācietes Kristīnes Husongas (66,41) un Eiropas čempiones Tatjanas Haladovičas no Baltkrievijas, kura kontinenta meistarsacīkstēs šķēpu raidīja 66,34 metru tālumā.

Latvijas rekordiste Palameika, kura 2014. gadā Jelgavā meta šķēpu 66,15 metru tālumā, šosezon uzvarējusi divos Dimanta līgas posmos. Savukārt Eiropas čempionātā viņa palika septītajā vietā.

Pirms četriem gadiem Londonā Palameika šķēpu meta 60,73 metru tālumā, kas deva astoto vietu.

Savukārt Ozoliņa šosezon metusi 62,78 metrus. 2008. gadā Pekinā viņa ar 53,38 metru tālu metienu ieņēma 11. vietu, bet četrus gadus vēlāk Londonā ar 58,86 metriem palika divdesmitā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu izpildīja arī Līna Mūze, taču Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās viņa guva krustenisko saišu traumu, kā dēļ šķēpa mešanas sektorā varēs atgriezties vien nākamā gada pavasarī.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Olimpiskās spēlesPalameikaRioŠķēpmešana

youtube icon
Abonēt youtube