Cik bieži var dzirdēt no suņu saimniekiem, ka viņa mīlulis ir gluži kā cilvēks un visu saprot no pusvārda.  Iespējams tāpēc britu mākslinieks Dominiks Vilkoks nolēma, ka arī suņiem ir vajadzīga māksla, lai izjustu jaunas emocijas, gūtu jaunu pieredzi un audzinātu sevī kritisko domāšanu. Tādēļ viņš atvēra laikmetīgās mākslas izstādi suņiem.

Laikmetīgās mākslas izstāde suņiem bija tikai eksperiments un savas durvis vēra vaļā pāris dienas pirms divām nedēļām.  Tā kļuva par lielas kampaņas #PlayMore daļu, kas iedvesmo dzīvnieku īpašniekus vairāk laika pavadīt ar saviem mīluļiem. Pirms prezentēt savu interaktīvo ideju publikai, idejas īpašnieks konsultējās ar veterināro ārstu – vai viss iecerētais stimulēs suņos un viņa īpašniekos pozitīvas emocijas.

Tikai pēc tam, kad visi jautājumi tika izdiskutēti, izstāde sveica savus pirmos viesus.

 

Suņiem, kuriem laimējās apmeklēt izstādi, bija patiesi veiksmīga diena. Padzenāt virtuālo frisbiju, izbāzt purnu no automašīnas loga un izjust vēja brāzmu, palēkāt starp strūklakām un pat paošņāt valkātos apavus – vai tie nav prieki! Dominiks Vilkoks apkopoja galerijā vairāku mākslinieku darbus, kuri prezentēja savu redzējumu suņu paradīzei. “Jau vairākus gadus laikmetīgā māksla ir iedvesmas un emociju avots cilvēkiem, tomēr vēl nekad nav bijis nekas līdzīgs dzīvniekiem,” saka Dominiks.

Galvenais idejas uzdevums bija izpildīts – gan suņi , gan viņu saimnieki bija patiesi laimīgi.

 

Saistītās tēmas: #PlayMoreSuņuIzstādeVideo

youtube icon
Abonēt youtube