Kustības “Black Lives Matter” (“Melno dzīvības ir svarīgas”) Lielbritānijas aktīvisti otrdien nobloķējuši Londonas pilsētas lidostas skrejceļu, līdz ar to visi šī transporta mezgla reisi tiek novirzīti uz citām lidostām.

Policija šobrīd risina sarunas ar deviņiem protestētājiem, kas ir “uzslējuši trijkāji un saslēgušies kopā”, teikts Metropoles policijas paziņojumā.

“Otrdien, 6. septembrī, plkst.5.40 amatpersonas tika informētas par vairākiem protestētājiem, kuriem bija izdevies nokļūt uz Londonas pilsētas lidostas skrejceļa,” teikts paziņojumā. “Mēs gaidām uz speciālistu ierašanos, kas spēs protestētājus “atslēgt”. Neviena aizturēšana nav veikta.”

Visas lidmašīnas, kurām bija paredzēts ierasties pilsētas lidostā, novirzītas uz Sautendas un Getvikas lidostām.

Atbildību par protestu tviterī uzņēmusies “Black Lives Matter” Lielbritānijas organizācija. Protests sarīkots, lai izceltu “Apvienotās Karalistes ekoloģisko ietekmi uz melnādainajiem”, skaidro aktīvisti.

“Septiņas no desmit valstīm, kuras vissmagāk skar klimata izmaiņas, ir Aizsahāras Āfrikā,” aktīvisti norāda tviterī.

“Klimata krīze ir rasistiska krīze,” lasāms lozungā, kas piestiprināts pie akcijas vietā uzslietā koka trijkāja.

Pilsētas lidosta atrodas uz austrumiem no Londonas centra līdzās Kenērivorfai – vienam no diviem Lielbritānijas galvaspilsētas finanšu centriem.

 

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BlackLivesMattersLondonasLidostaVideo

youtube icon
Abonēt youtube