Rīgas mērs Nils Ušakovs šodien savā Facebook.com kontā izteica savas pārdomas par izglītības ministra Kārļa Šadurksa ierosinājumu “optimizēt” vēl vairākas Rīgas vidusskolas. Mēra kungu ministra ierosinājums ir patiešām sadusmojis, jo viņš to nosaucis gan par nelieti, gan jukušo, gan diletantu un beigās papildinājis, ka Rīgas dome negrasās slēgt nevienu no sarakstā iekļautajām skolām! 

Nils Ušakovs rakstīja:

Izglītības ministrs piedāvā slēgt 48 Rīgas vidusskolas.
800 skolēniem ir jāmācās Rīgas vidusskolās. Tā paziņoja izglītības ministrs no “Vienotības” Kārlis Šadurskis. Un uzreiz viņu atbalstīja arī “Vienotības” frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Vai zināt, ko šis apgalvojums nozīmē? Tas nozīmē, ka Rīgā, ministraprāt, ir jāslēdz 48 (!) vidusskolas. Zināšanai – Rīgā ir 115 skolas, gan vidusskolas, gan sākumskolas. 48 vidusskolas!

Piemēram, ministrs piedāvā slēgt visas skolas – gan latviešu, gan mazākumtautību – tādās apkaimēs kā Čiekurkalns, Sarkandaugava, Vecmilgrāvis un Bolderāja. Tiešām, kāpēc gan bērniem tur vajadzētu izglītību? Lai no veiksmes stāsta aizbēgtu uz ārzemēm, pietiks arī ar lasīt/rakstīt un skaitīt prasmi. Vairāk neko nevajag.

Šo 48 skolu sarakstu negribās analizēt pat teorētiski. Taču gribas uzdot vienu vienkāršu jautājumu. Izglītības ministrs no “Vienotības” nāk klajā ar šādiem paziņojumiem, jo viņš ir:

– diletants, kurš nesaprot, ko runā;
– jukušais, kuram vienalga, ko runāt;
– vienkārši nelietis?

Un jā, neatkarīgi no tā, kāpēc ministrs nāk klajā ar šādiem piedāvājumiem, Rīgas dome neslēgs nevienu no skolām šajā sarakstā.

usakovs_par_skolam

 

grizinkalna_skola

 

Foto: Facebook.com un BNS

Saistītās tēmas: Nils UšakovsŠadurskisskolu slēgšana

youtube icon
Abonēt youtube