Veiksmei nav nekāda sakara ar bagātību. Daudzi turīgi ļaudis arī nav apmierināti ar savu dzīvi.  Būt veiksmīgam – nozīmē pastāvīgi attīstīties un uzlabot to, kā mēs strādājam, kā dzīvojam  un kā izturamies viens pret otru.

Amerikāņu biznesa treneris un grāmatu autors Džims Rons ( Jim Rohn) uzskata, ka daudzi nespēja sasniegt savu veiksmi tikai tāpēc, ka visu brīvo laiku tērējas sīkumiem.

Jo vairāk mēs attīstāmies, jo vairāk laika mums vajadzētu tērēt nevis ikdienas sīkumiem, bet gan pašam galvenajam – tam, lai līdzsvarotu mūsu dzīves pamata sfēras ( dvēselisku, sociālo, finansiālo  un fizisko) un atteiktos no visa liekā.

Jo vairāk mēs attīstāmies, jo saprotamāk kļūst tas, ka mums savā dzīvē ir nepieciešams kaut ko mainīt. Vajag pārstāt tērēt laiku un naudu bezjēdzīgās lietās un izpriecās. Vajag vairāk ieguldīt savā izglītībā un nākotnē.

Jo veiksmīgāki mēs kļūstam, jo kvalitatīvākai jākļūst mūsu dzīvei. Tas nav saistīts ar mērķtiecību pēc ideālā. Un vēl jo vairāk nav saistīts ar nepārtrauktu strādāšanu. Īstenībā īstas veiksmes noslēpums ir regulāru radošo atvaļināmu ievērošana.

Katra mūsu dzīves sfēra ietekmē viena otru

Ne velti saka: “ Kā mēs darām kaut ko vienu, tā arī darām visu pārējo.” Tā ir augstākās pakāpes domāšana. Tā domā cilvēki, kuri izdzēsuši no savas dzīves visu nevajadzīgo.

Lai pielietotu šo principu dzīvē, katru dienu mums ir nepieciešams nodarboties tikai ar to, ko paši augstu vērtējam. Un tikai tad mēs dzīvosim apzinīgi. Tikai tā mēs varēsim kļūt par to, ko vēlamies.

Šī principa realizēšana dzīvē aizņem ne tikai daudz laika, bet arī daudz spēka.

Protams, ka ir grūti atteikties no bezjēdzīgām, šķietami interesantām nodarbēm. Grūti atbrīvoties no sliktiem ieradumiem. Lai mainītu savus dzīves uzskatus, ir nepieciešama drosme. Bet pie primitīvā dzīvesveida un domāšanas atgriezties ir ļoti viegli.

Tomēr, kad jūs iemācīsieties dienu dienā sadzīvot ar savām vērtībām, tad sāks rasties brīnumainas lietas. Jūs jutīsiet, ka kļuvāt laimīgāks, vairāk laika veltīsiet tuviniekiem, parādīsies jauni sapņi un mērķi, kā arī vieglāk kļūs pārvarēt dažādas grūtības.

 

Secinājums

Vēlreiz atcerēsimies Džima Rona vārdus : “ Daudzi nesasniedz veiksmi tikai tāpēc, ka tērē laiku dažādiem sīkumiem.”

Un it kā jau tas nav arī nekāds noslēpums, ka galvenais veiksmes mērķis ir attīstīties, nevis sēdēt uz vietas, un nav grūti atzīt to, ka lielākā cilvēku daļa labprātāk atpūšas, nekā nolemj lieko stundu pavadīt pie grāmatas, bet par faktiem grūti strīdēties. Un mēs vienkārši nolēmām atgādināt, ka savu mērķi var sasniegt ikviens, galvenais pie tā strādāt. Atliek tikai uzsākt, un ar katru jauno dienu jūs būsiet tuvāk savai laimei un kļūsiet par to, par ko vēlaties kļūt.

 

sadjake_1474548880

 

Avots

Saistītās tēmas: DarbsJimRohnVeiksme

youtube icon
Abonēt youtube