Pazīstamā pašmāju dejotāja un horeogrāfe Ieva Biteniece no studijas “PRO X” šonedēļ publiskojusi veģetatīvajai distonijai veltītas dejas video.

“Šis ir stāsts par mūsdienu “populārāko” slimību – veģetatīvā distonija. Jā, man, protams, arī tāda ir. Tāda ir visiem, kuri skrien pēc kaut kā mistiska, nedomājot par sevi. Un katram šis cēlonis var būt atšķirīgs, kā arī var būt citādāks izpausmes veids,” savā mājaslapā video ideju skaidro Biteniece.

Kā stāsta pati Ieva, viņas slimības cēlonis noteikti bijusi doma, ka viņa var visu un gulēšana domāta mīkstajiem. “To nācās pārdomāt slimnīcā pie sistēmas, kad pateica, ka man ķermenī nav vispār vitamīnu, katru dienu cits orgāns nestrādā, kā arī nervu sistēma čupā. Skaidrs ir tas, ka viss ir sačakarēts, un vienīgā izeja ir – iemīlēt sevi! Tabletes cīnās ar sekām, prāts – ar cēloņiem. Šis ir un būs garš process, kamēr lēnā garā, vienkārši izmainīšu savu skatījumu uz pasauli.”

Savā mājaslapā Ieva raksta, ka viss kļūstot nedaudz labāk – atteikusies no neveselīgās pārtikas, sākusi daudz vairāk domāt par miegu. Kā viņa pati saka: “Mēģinu sevi likt pirmajā vietā!”

“Video katra dejotāja simbolizē kādu no simptomiem – smakšana, bezspēks, trauksme, sāpes. Mēs zinām, ka ir grūti, bet mēs pārņemam vadību, pieņemam sevi un beidzam bēgt no patiesības,” raksta Ieva.

Producēja, režisēja un horeogrāfēja – Ieva Biteniece
Kopā ar Ievu dejoja: Pegija Geidāne, Elīna Vjatere, Endžija Pabērza
Kamera, montāža – Kaspars Kambars
Vieta – K.K. Fon Stricka Villa
Grims – Anita Intaite

Avots: ievabiteniece.lv

youtube icon
Abonēt youtube